Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Αχλαβερής στη Λέσβο, μεταξύ της Βούβαρης και του Αρχαιολογικού χώρου των Μέσων, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως έχει τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, στο σημείο έσπευσε από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, καθώς τόσο η επικινδυνότητα της κατάστασης όσο και οι ισχυροί άνεμοι, θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει στην επέκταση της πύρινης λαίλαπας.
Ειδικότερα, επί τόπου επιχείρησαν 14 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού για την κατάσβεση της πραγματοποίησαν τρία εναέρια μέσα. Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν και τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Κυπριωτέλλης.
Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Κοκκινέλλη Γιαννή, η οποία βρέθηκε στην περιοχή μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ανδρέα Αξή, χάρη στην άμεση παρέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων η φωτιά κοντά στο 9ο Χιλ. Καλλονής - Μυτιλήνης είναι αυτή τη στιγμή ελεγχόμενη.
- «Φοβήθηκα και έφυγα»: Αντιμέτωπη με κακούργημα η 60χρονη που φέρεται να σκότωσε το σκυλάκι στη Γαστούνη
- Χανιά: «Τσακωθήκαμε» υποστήριξε ο καθ' ομολογίαν δράστης - Με τραύματα σε θώρακα και κεφάλι η 45χρονη
- Πέντε τραγούδια που δεν έχουμε πάρει χαμπάρι ότι μιλούν για τον πατέρα
- Το τέλος του «My Radio», το φινάλε της Σκορδά και η συνάντηση του Τσουρού χωρίς αποφάσεις
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.