Μενού
fotia
Πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε σήμερα (19/07), το πρωί, στη Νέα Πέραμο Αττικής, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική. Μάλιστα, στο σημείο έχουν ξεκινήσει, να εκκενώνονται τα πρώτα σπίτια στην περιοχή Κανδήλι, καθώς οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε κατοικίες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Action24, στο σημείο δεν σημειώνονται ρίψεις από εναέρια μέσα την τελευταία μία ώρα, ενώ βρίσκονται ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Ο δήμαρχος ΜεγαρέωνΚωνσταντίνος Φυλάκτος, έκανε έκκληση να αρχίσουν να απομακρύνονται οι κάτοικοι από τα σπίτια τους.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στα σπίτια πηγαίνουν πόρτα-πόρτα αστυνομικοί, προκειμένου να πείσουν τους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σχετική έκκληση έκανε και ο δήμαρχος Μεγαρέων, με τον ίδιο να σημειώνει πως αρκετοί είναι αυτοί, που δεν έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους.

Μήνυμα από το 112

Η αρμόδια υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, 112, έστειλε λίγο πριν τις 11:30 το πρωί της Τετάρτης μήνυμα στους κατοίκους του Κανδηλίου, για να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα Αττικής.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Ζωή Κανδηλίουκαι Λεωφόρο Καταδρομών, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα» αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Πυκνός καπνός έχει καλύψει και τη Νέα Πέραμο. Στο Κανδήλι το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ από τις 12.00 αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους. Γι αυτόν τον λόγο οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικες ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Μεγάλη αναζωπύρωση και στα Δερβενοχώρια

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που μαίνεται στο χωριό Στεφάνη Κορινθίας στον επαρχιακό δρόμο Οινόης - Μαγούλας, καθώς η αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίτερα, σήμερα, φαίνεται πως έχει πάρει εκτάσεις και, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, περικυκλώνει το σημείο.

Στο σημείο είναι πυκνή η βλάστηση, γεγονός που μπορεί να αντικρίσει κανείς από τα πουρνάρια που βρίσκονται εκεί. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα, τα οποία προσπαθούν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες. Η φωτιά έχει επεκταθεί, καθώς έχει περάσει τον δρόμο.

Πριν από λίγη ώρα, όπως σημειώνει ο τηλεοπτικός σταθμός, υπήρξε από την απέναντι πλευρά του δρόμου νέα εστία, με τους ανθρώπους που επιχειρούν στην περιοχή να εκφράζουν την ανησυχία ότι μπορεί να επεκταθεί στην Πάρνηθα και τον Εθνικό Δρυμό. Επιχειρούν εναέρια μέσα, αλλά και ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο.

fotia - loytraki
Φωτιά στο Λουτράκι | Eurokinissi

Πού αλλού υπάρχουν αναζωπυρώσεις

Στα Δερβενοχώρια, το πρωί της Τετάρτης, υπήρξαν νέες αναζωπυρώσεις, λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που φυσούν στην ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια της νύχτας κατευθύνθηκε προς Βλυχάδα, συνεχίζει να καίει καθώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται, οι πυροσβέστες είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις και αλλαγές κατεύθυνσης.

Παράλληλα, ενεργές εστίες παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, γεγονός που εντείνει την αγωνία της Πυροσβεστικής, η οποία προσπαθεί να περιορίσει τα μέτωπα προτού αυξηθούν οι ρίποι του ανέμου

Ειδικότερα, από νωρίς σήμερα το πρωί ρίχθηκαν στη μάχη της κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Στο πεδίο βολής Κανδύλι το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ από τις 12.00 αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους. Γι’ αυτόν τον λόγο οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικές ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα και την Οινόη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς.

Παράλληλα, κινδύνεψε η κατασκήνωση Μελετάκι, η οποία όμως σώθηκε με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Στο Λουτράκι το πύρινο μέτωπο κινείται η ανατολικά του Αγίου Χαραλάμπους αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύουν τα διυλιστήρια, ούτε και η μονάδα βιοντίζελ που βρίσκεται κοντά. Δόθηκε άλλωστε μεγάλη μάχη τη νύχτα για να αποτραπούν τα χειρότερα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα 500 μέτρα από την Εθνική Οδό.

Μικρές αναζωπυρώσεις υπάρχουν στο Πανόραμα, αλλά δεν φαίνεται να προκαλούν μεγάλο προβληματισμό καθώς τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα συντονιστικό, ενισχύουν το έργο των πυροσβεστών.

Από την άλλη πλευρά του Περάματος το πύρινο μέτωπο μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων και συγκεκριμένα προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου. Οι προσπάθειες να μην πλησιάσει η φωτιά στα διυλιστήρια Κορίνθου και σε μονάδα παραγωγής βιοντίζελ στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται και σήμερα. Υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και η ένταση του ανέμου βαίνει αυξανόμενη.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA