Μενού
fotia-alexandroypoli
Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη -που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- συνεχίζεται με τους κατοίκους αλλά και τις δυνάμεις πυρόσβεσης να περνούν μία δύσκολη νύχτα. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι ισχυροί άνεμοι είναι ο μεγάλος αντίπαλος για τους Πυροσβέστες που ήδη από νωρίς το πρωί της Κυριακής έχουν στο πλευρό τους και τα εναέρια μέσα, που άρχισαν και πάλι να επιχειρούν. 

Συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΛΑΣ καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των ΟΤΑ. Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης για να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί. Σπεύδουν τρία ακόμα πλωτά σκάφη. 

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει η κοινότητα του Λουτρού, καθώς το μέτωπο που κινούνταν προς το χωριό, κατευθύνεται ανατολικά προς την εθνική οδό. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία μέτωπα φωτιάς

Η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης Έβρου, Ελένη Ιντζεπελίδου, έκανε λόγο στο OPEN για «μια δύσκολη νύχτα αφού οι εστίες αναζωπυρώνονταν διαρκών σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή». Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε πως έχουν καεί τέσσερα σπίτια στον οικισμό Πεύκα και άλλα πέντε στον οικισμό Αετοχώρι, καθώς και η εκκλησία.

Το Σάββατο εστάλησαν πέντε μηνύματα από το 112 και έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί. Με διαδοχικά μηνύματα από το 112 εκκενώθηκαν συνολικά 8 οικισμοί. Ο τελευταίος οικισμός που ενημερώθηκε με μήνυμα του 112 να εκκενωθεί είναι η Άνθεια. Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες, καθώς οι καπνοί από τη φωτιά έπνιξαν την περιοχή. 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA