Μενού
fotia-kerkyra
Φωτιά στην Κέρκυρα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αναζωπυρώσεις εμφανίζονται την τελευταία ώρα στην Κέρκυρα, με ορισμένες εξ αυτών, όπως στην περιοχή Τεμπλόνι να τίθενται υπό μερικό έλεγχο, ενώ άλλες να συνεχίζουν να απασχολούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς - τις τελευταίες ώρες - είναι πιο έντονες και εμφανίστηκαν στο βουνό πίσω από τα χωριά Άγιος Μαρτίνος και Λαύκη. Στο σημείο υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες, ενώ διαρκώς επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης δύο αεροσκάφη, τύπου Canadair, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σημείο, που παρατηρούνται την τελευταία ώρα οι αναζωπυρώσεις, δεν είχε προβληματίσει χθες, Πέμπτη, τις αρμόδιες Αρχές, ενώ βρίσκονται (σ.σ. αναζωπυρώσεις) σε αρκετά δύσβατη περιοχή, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό και δυσκολία στην Πυροσβεστική.

Φωτιά στην Κέρκυρα: Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στο Τεμπλόνι

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι νωρίτερα, σήμερα, είχε εκδηλωθεί νέα αναζωπύρωση και στο χωριό Τεμπλόνι, η οποία τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε ανάρτησή τους στο Twitter, σημειώνουν πως στο σημείο επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν 2 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA