Μενού
Φωτιά
Φωτιά | Αρχείου/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

 Ενεργοποιήθηκε το 112 για τις μεγάλες φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Σημειώνεται πως η πρώτη φωτιά ξέσπασε στα Σχινοκάψαλα της Ιεράπετρας και κατά τις 8:30 το πρωί σήμερα, Σάββατο (6/4), ενώ λίγο αργότερα εκδηλώθηκε άλλο ένα μέτωπο στις Αμμουδάρες δυτικά του Στόμιου Ιεράπετρας.

Σε δύο μηνύματά του, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης κάλεσε τους κατοίκους τεσσάρων περιοχών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, λόγω των φωτιών.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος για τις περιοχές Μαύρος Κόλυμπος,  Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη.

Φωτιά στην Κρήτη
Φωτιά στην Κρήτη | creta24.gr
Φωτιά στην Κρήτη
Φωτιά στην Κρήτη | creta24.gr

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το πρώτο μήνυμα.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ένσας  Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρθηκε στο δεύτερο. 

Πρόκειται για μικρούς, παραλιακούς οικισμούς, με τους κατοίκους να είναι κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Προς ώρας, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για καμένες περιουσίες, αλλά υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια στο βουνό, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Επίσης, θερμοκήπια στην περιοχή έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τα πύρινα μέτωπα. 

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στις δύο φωτιές

Για την κατάσβεση των φωτιών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει στήσει μεγάλη επιχείρηση, με τη συμμετοχή δεκάδων πυροσβεστών.

Ειδικότερα, στα μέτωπα επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 24 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρα τμήματα αλλά και δύο ελικόπτερα. 

Στα Σχινοκάψαλα η κατάσταση, όπως μεταφέρουν και τοπικά μέσα, κρίνεται ανεξέλεγκτη καθώς πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι έως και 8 μποφόρ.  Υπό έλεγχο φαίνεται πως έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στις Αμουδάρες.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA