Μενού
Φωτιά στην Κρήτη
Φωτιά στην Κρήτη | radiolasithi.gr
  • Α-
  • Α+

Ζημιές σε σπίτια έχουν προκληθεί από τη μεγάλη φωτιά που καίει από το πρωί στο Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας στην Κρήτη, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για έναν τραυματία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη και δίνεται μάχη στο σημείο για να μπορέσει να ελεγχθεί το μεγάλο μέτωπο.

Το τοπικό μέσο radiolasithi.gr, μεταφέρει πως οι  φλόγες έχουν περάσει μέσα από αρκετά σπίτια έχοντας κάψει αρκετές αυλές, ενώ τουλάχιστον μία κατοικία έχει σοβαρότερες ζημιές.

Φωτιά στην Κρήτη
Φωτιά στην Κρήτη | radiolasithi.gr
Φωτιά στην Κρήτη
Φωτιά στην Κρήτη | radiolasithi.gr

Υπάρχουν και πληροφορίες για φθορές σε αποθήκη μεγάλης επιχείρησης της περιοχής, ενώ έχουν καεί και κάποια θερμοκήπια.

Κατά το τοπικό μέσο, ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση έχει τραυματιστεί και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Γίνεται λόγος για έναν 74χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου με εγκαύματα στο αναπνευστικό και στα άκρα. 

Η φωτιά πλέον κινείται προς τα ανατολικά με κατεύθυνση στο δασάκι του Κουτσουρά ενώ στο ύψος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα έχει φτάσει στον κεντρικό δρόμο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα είχαν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών: Μαύρος Κόλυμπος,  Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη.

Τι λέει ο δήμαρχος Ιεράπετρας για τη μεγάλη φωτιά

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Ν. Φραγκούλης, παρείχε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία της φωτιάς και σημείωσε πως έχουν αποχωρήσει οι περισσότεροι από τους κατοίκους. 

Η πυρκαγιά, όπως εξήγησε, ξέσπασε σε μία «απόκρημνη περιοχή με πολύ δύσκολη πρόσβαση» και το έργο της κατάσβεσης έγινε ακόμα δυσκολότερο λόγω του ανέμου, που ξεπερνά τα 8 μποφόρ. 

«Εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα προς κατοικημένη περιοχή, έχει σπίτια και καλλιέργειες, ελιές και θερμοκήπια» είπε ο ίδιος. 

«Δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής για να μην θρηνήσουμε κανέναν» εξήγησε και επεσήμανε πως «το χειρότερο είναι ότι η φωτιά πέρασε το δρόμο και κινείται προς την περιοχή του Κουτσουρά». 

Φωτιά στην Κρήτη
Φωτιά στην Κρήτη | radiolasithi.gr
Φωτιά στην Κρήτη
Φωτιά στην Κρήτη | radiolasithi.gr

Να αναφερθεί πως οι κάτοικοι που εκκένωσαν τα σπίτια τους, κλήθηκαν να πάνε στον εν λόγω οικισμό. 

Ερωτώμενος για το πώς ξεκίνησε η φωτιά, δεν μπόρεσε να πει με βεβαιότητα, αλλά σημείωσε πως μπορεί να έγινε από κλαδιά

Ο ίδιος, τέλος, είπε πως πριν από λίγη ώρα (περί τις 11:30) έφτασαν τα εναέρια μέσα και θα αρχίσουν να κάνουν τις ρίψεις τους. 

«Δεν πετούσαν από νωρίς, τώρα έχουν εμφανιστεί» διευκρίνισε, απαντώντας στο ότι είχε γίνει γνωστό ότι τα εναέρια ήταν από νωρίς στο σημείο.

Φωτιά στην Κρήτη
Φωτιά στην Κρήτη | radiolasithi.gr

«Είναι μεγάλο το μέτωπο, πιάνει τρεις μόνιμους οικισμούς και πιάνει τον τέταρτο. Αρκετά μεγάλη περιοχή, είναι πρόβλημα οι άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής. Καταστρέφει καλλιέργειες και φυσικό περιβάλλον] κατέληξε. 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA