Νέα μεγάλη αναζωπύρωση παρουσίασε η φωτιά στην Ρόδο, η οποία καίει για όγδοη συνεχόμενη μέρα. Η αναζωπύρωση καταγράφηκε στην περιοχή Βάτι.
Στοίχημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην περάσει το ποτάμι στην περιοχή και εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο στην περιοχή Γεννάδι, όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η μεγάλη φωτιά έχει τρεις ενεργές εστίες στα κεντρικά και στα νότια του νησιού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά κινείται από Βάτι προς Γεννάδι, όπου δόθηκε ολονύχτια μάχη από εκατοντάδες μέλη πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντών, όπως και γύρω από τα χωριά Μαλώνας και Μάσσαρι με δεκάδες αναζωπυρώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Στο Ασκληπιείο, χθες προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά σπίτια, στα Λάερμα, και στον Απόλλωνα. Χθες βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης στην Κάλαθο. Ενω με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινήσαν οι εναέριες ρίψεις σε Ασκληπιείο και Βάτι.
Στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα, τα οποία θα φτάσουν στο νησί στις 10:00 το πρωί με το Blue Star για να προστεθούν στις υπάρχουσες δυνάμεις.
Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα για την Ρόδο, αφού σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το νησί είναι σε κατάσταση συναγερμού 5.
Εισαγγελική παρέμβαση για την καταστροφική φωτιά
Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών του νησιού παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί η ανεξέλεγκτη φωτιά.
Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», δόθηκαν ταυτόχρονα οδηγίες στην Πυροσβεστική για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια.
Η εισαγγελέας κατέστησε εξάλλου σαφές ότι στην παρούσα φάση προέχει η κατάσβεση της πυρκαγιάς και ότι οι ενέργειες που παραγγέλθηκαν θα διενεργηθούν με απόλυτη προτεραιότητα με την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.
- Η παραλία Ποτάμι στη Σάμο είναι η πιο επικίνδυνη στην Ελλάδα και έχει τον πιο απότομο βυθό
- Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε με ανανεωμένο καλοκαιρινό λουκ στα MAD VMA και ακόμα παραμιλάμε
- Πολυμήχανη Ελληνίδα ανακάλυψε τον μοναδικό τρόπο για να φάμε λαγοκέφαλο
- YouTuber πάει για ψάρεμα στα πιο μολυσμένα νερά της Αττικής - Τι βρήκε σε Ελευσίνα και Κηφισό
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.