Μενού
Fotia-loytraki
Φωτιά στο Λουτράκι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παρόλο που η εικόνα της φωτιάς στο Λουτράκι το πρωί της Τετάρτης (19/07) ήταν καλύτερη, όπως ενημέρωσε σχετικά ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης στην τηλεόραση του Alpha, υπάρχουν ακόμη κάποιες διάσπαρτες εστίες.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι καταγράφηκε νέα αναζωπύρωση στην περιοχή Πανόραμα, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική, η οποία προσπαθεί με εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις να περιορίσει το μέτωπο. Άξιο αναφοράς είναι ότι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ακούστηκε μία ισχυρή έκρηξη από την αναζωπύρωση, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό, καθώς κοντά στο σημείο βρίσκονται τα διυλιστήρια.

Πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης της Κορινθίας σημειώνουν σε ό,τι αφορά την έκρηξη ότι - πιθανότατα - προήλθε από μετασχηματιστή χαμηλής τάσης και δεν σχετίζεται με τα διυλιστήρια.

Δήμαρχος Λουτρακίου: «Έχει φύγει από οικισμούς»

Όπως ειπώθηκε, ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης προτού γίνουν πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα όπως η ενίσχυση των ανέμων, είχε μιλήσει για την κατάσταση της πυρκαγιάς στον δήμο του, σημειώνοντας πως «απομακρύνεται από οικισμούς και είναι, περίπου, πάνω από τη Motor Oil».

«Η φωτιά έχει φύγει από τους οικισμούς, βρίσκεται περίπου πάνω από τη Motor Oil και τα εργοστάσια. Έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις, καθώς και τα εναέρια μέσα, με τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα τώρα. Περιμέναμε λίγο περισσότερη ενίσχυση από τα εναέρια μέσα, αλλά η κατάσταση είναι σχετικά καλή και ελεγχόμενη. Με τις επίγειες δυνάμεις, δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε άλλα δύσκολα πράγματα να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες»

«Δεν δεν μπορώ να διακρίνω αν τα canadair είναι από την Ελλάδα ή από τη Γαλλία, αλλά αυτή τη στιγμή βλέπω να επιχειρούν δύο στο σημείο. Έχουν εκκενωθεί ο Άγιος Χαραλαμπός, το Πανόραμα και Γλυκιά Ζωή από χθες το απόγευμα, αλλά δεν έχουμε μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα με τους οικισμούς».

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA