Μενού
mati-pano
Πανό συγγενών θυμάτων για την τραγωδία στο Μάτι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την απαλλαγή των 12 από τους 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι και την ενοχή των εννέα, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ολοκληρώνοντας σήμερα Τρίτη (20/2) την αγόρευσή του.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή διαδικασία πρότεινε την απαλλαγή της πρώην περιφερειάρχη και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του πρώην δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του πρώην δημάρχου Πεντέλης Δημήτριου - Στέργιου Καψάλη και πέντε ακόμα κατηγορουμένων αξιωματικών της πυροσβεστικής.

Αντιθέτως πρότεινε την ενοχή ενός ακόμα πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού της Πυροσβεστικής, του πρώην Δήμαρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς για εσφαλμένη ενημέρωση στους πολίτες όσον αφορά στην πορεία της φωτιάς, των πρώην Αντιδημάρχων Μαραθώνα και Πικερμίου - Ραφήνας για τον μη καθαρισμό των οικοπέδων καθώς και του κατοίκου από το οικόπεδο του οποίου ξεκίνησε η πυρκαγιά, στο Νταού Πεντέλης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρώτο μέρος της αγόρευσής του είχε προτείνει την ενοχή τεσσάρων κατηγορουμένων, υψηλόβαθμων αξιωματικών τότε της Πυροσβεστικής, και την απαλλαγή άλλων τριών: του πρώην επικεφαλής του 199 της Πυροσβεστικής, του τότε διευθυντή του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και του τότε διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού της Νέας Μάκρης.

Φωτιά στο Μάτι: Εγκληματική αμέλεια

Το μοιραίο πρόσωπο για την εκδήλωση της φονικής πυρκαγιάς ήταν ο ηλικιωμένος κάτοικος που έβαλε να κάψει ξερόχορτα εκείνη την ημέρα παρόλα τος προειδοποιήσεις, στον οποίο αναφέρθηκε εκτενώς στην αγόρευσή του ο κ. Μανιάτης. «Ποσό εγκληματικά ανεύθυνο ήταν να πράξει κάποιος κάτι τέτοιο σε τέτοια ημέρα;» αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας.

Όπως είπε ο εισαγγελικός λειτουργός για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο: «Ήταν το πρόσωπο εκείνο που έβαλε τη φωτιά για να κάψει τα υπολείμματα κλαδιών. Υποστηρίζει ότι δεν τον είδε κανείς να βάζει φωτιά και πως ο ίδιος ήταν για ψώνια στη Ραφήνα έως τις 16:20. Όμως ούτε αυτό αποδείχθηκε, γιατί οι αποδείξεις που προσκόμισε είναι ανώνυμες. Έχω τη γνώμη ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία και οι αποδείξεις ότι ο κατηγορούμενος έβαλε τη φωτιά υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις του και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις και τον κίνδυνο. Ανθρώπινα αρνείται την ενοχή του και διστάζει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Αυτός έθεσε τη Λυδία λίθο της συμφοράς…».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA