Μενού
fotia evros
Φωτιά στον Έβρο | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Για 15η ημέρα καίει η φωτιά στον Έβρο, η οποία μπορεί να παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, όμως, το απόγευμα του Σαββάτου (2/9) απείλησε για ακόμα μία φορά τη Λευκίμμη

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 112 να στείλει δύο μηνύματα προς τους κατοίκους αρχικά να είναι σε ετοιμότητα και στη συνέχεια λίγη ώρα αργότερα να εκκενώσουν προς την περιοχή Τυχερό. 

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το πρώτο μήνυμα του 112, ενώ στη συνέχεια οι κάτοικοι έλαβαν το ακόλουθο μήνυμα: 

«Ενεργοποίηση 112 Έβρος. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη, απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δήμαρχος Σουφλίου: «Θα πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον πόλεμο»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο Δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος αναφέρθηκε στην εύλογη κόπωση όλων όσων παλεύουν εδώ και 15 μέρες με τις φλόγες, ενώ έδειξε την αποφασιστικότητά του να «νικήσουμε αυτόν τον πόλεμο», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

«Είναι λογικό. Όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις να έχουν μια κόπωση. Είναι λογικό. Δεκαπέντε ημέρες είναι, υπάρχει κόπωση. Δεν κοιμήθηκαν καθόλου, όμως, θα πρέπει να συνεχίσουμε, θα πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον πόλεμο, θα πρέπει να κατασβήσουμε τη φωτιά, να σηκωθούμε πάλι όρθιοι και να συνεχίσουμε γιατί υπάρχει ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή και καταστροφή οικονομίας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και θα πρέπει να έχουμε το σθένος να τα αντιμετωπίσουμε και θα το κάνουμε», δήλωσε ο Παναγιώτης Καλακίκος. 

Η φωτιά δεν απείλησε μόνο τη Λευκίμμη, αλλά και το στρατόπεδο του Προβατώνα, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη για να αποφευχθούν τα χειρότερα, πετυχαίνοντάς το. Σύμφωνα με το evros-news, όμως, κάηκε ένα μαντρί στη Λευκίμμη και δυστυχώς, μαζί κάηκαν και τα ζώα του κτηνοτρόφου που υπήρχαν μέσα.

 

Όπως είναι φυσικό, η νύχτα προβλέπεται δύσκολη για τις δυνάμεις που παλεύουν με τις φλόγες της πυρκαγιάς, αφού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων. Πάντως, ελπίδα δίνει το γεγονός ότι με τις διαδοχικές ρίψεις νερού από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης και την πτώση - τις τελευταίες ώρες - της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μειώνεται σταδιακά η μεγάλη δυναμική του μετώπου της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, στην αναχαίτιση του συγκεκριμένου μετώπου, το οποίο ανέπτυξε μεγάλη ένταση, καθώς διέρχεται από περιοχή με πεύκα, συνέβαλε τα μέγιστα η συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των εναέριων μέσων.

Επέστρεψε στο πεδίο ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος

Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε νωρίτερα ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Χρήστος Λάμπρης, καθώς - όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική - υπέστη αλλεργικό σοκ

Ο κ. Λάμπρης έχει επιστρέψει ήδη στο πεδίο, επιχειρώντας στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA