Μενού
Φωτιά τώρα στην Κερατέα
Μεγάλη φωτιά στον Νέο Κουβαρά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Νέο Κουβαρά Αττικής, καθώς έχουν αρχίσει να καίγονται τα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Αναβύσσου. Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε στην αριστερή πλευρά της λεωφόρου Αθηνών - Λαυρίου, όταν λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε και «πήγε» στην απέναντι πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως για την Αναβυσσό, μαζί με το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, 112. Όπως αναφέρει το Mega, υπάρχουν μαύροι καπνοί σε αρκετά σπίτια, γεγονός που υποδηλώνει πως έχει επεκταθεί αρκετά το πύρινο μέτωπο.

Μεταξύ των περιοχών, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, είναι ο Μελισσουργός, ο οποίος ήταν από τις πρώτες περιοχές που δόθηκε εντολή εκκένωσης μαζί με την Πέτα Κουβαρά. Ο Σταύρος Πετρόπουλος, κάτοικος του Σαρωνικού, κάνει λόγο για «βιβλική καταστροφή και ότι καίγονται σπίτια».

Επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης, μιλώντας στον Alpha ανέφερε πως «καίγονται σπίτια». Μάλιστα, όπως επισημαίνει, η φωτιά είναι πολύ δύσκολη, με εκείνον να μην μπορεί να πλησιάσει. «Ο δρόμος έχει κλείσει, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να περάσουν» σημειώνει ο Δήμαρχος Σαρωνικού, τονίζοντας πόσο επικίνδυνη είναι η φωτιά.

«Το μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο. Μέσω του κέντρου επιχειρήσεων, έχω δώσει εντολή εκκένωσης των οικισμών Φοινικιά, Τραμπουριά και Κιτέζα. Η κατάσταση είναι τραγική, ανυπόφορη», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «έχει πολύ δυνατό αέρα, δεν βλέπουμε μπροστά μας, λόγω του καπνού», αναφορικά με το μεγάλο «πύρινο μέτωπο» στον Κουβαρά.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος μίλησε στο Reader για τη φωτιά, επιβεβαιώσε τους ισχυρισμούς ότι καίγονται σπίτια στις ευρύτερες περιοχές, που έχει ξεσπάσει το πύρινο μέτωπο.

«Το μέτωπο κινείται βόρεια του Πανείου Όρους ανάμεσα σε Καλύβια και Κερατέα. Απειλείται ο οικισμός Μεγάλη Αυλή στην Κερατέα. Η φωτιά έχει απλώσει πάρα πολύ, καθώς το μήκος της έχει φτάσει τα 4 χιλιόμετρα. Απειλούνται, μεταξύ άλλων, σπίτια, εργοστάσια ανακύκλωσης και ένα οικόπεδο, το οποίο ανήκει στη ΔΕΗ. Καίγονται σπίτια» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν βρίσκονται στο σημεί εναέρια μέσα, για να κατασβήσουν το πύρινο μέτωπο.

fotia - anabyssos
Φωτιά | Facebook - @Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής

«Κινδύνευσαν Πυροσβέστες» 

Για τις συνθήκες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο μίλησε ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης κινδύνευσαν πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου κινδύνευσαν πυροσβέστες, ενώ υπάρχουν και αναφορές για κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

«Η κατάσταση είναι μία κόλαση! Κάηκε όλο το Πάνειο Όρος, καίει κατοικημένες περιοχές, κινδύνευσαν πυροσβέστες, εγκλωβίστηκε κόσμος», είπε στο OPEN. 

Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ

Άξιο αναφοράς σχετικά με τη φωτιά στον Κουβαρά, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ οι όμορες Υγειονομικές δομές. Στο σημείο έχουν σταλεί 2 ασθενοφόρα και μία μοτοσυκλέτα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ για κάλυψη.

Προς το παρόν το ΕΚΑΒ έχει λάβει δύο κλήσεις, για ένα αναπνευστικό περιστατικό και για ένα πιθανό εγκεφαλικό που ήδη επιχειρεί για να διακομισθούν. Το ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA