Μενού
fotia rodos kentriki
Φωτιά στη Ρόδο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη είναι στη Ρόδο επιχειρήσεις για την κατάσβεση της φωτιάς. Οι επιχειρήσεις είναι τεράστιες και επικεντρώνονται σε τρία ενεργά μέτωπα.

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο στο Κιοτάρι και νοτιοδυτικά προς Γεννάδι επιχειρούν επίγειες δυνάμεις ενώ γίνονται χωματουργικές εργασίες για να μην περάσει το ρέμα. Από αέρος επιχειρούν 3 «τράκτορες», ένα Mi-8, 2 Chinook και ένα συντονιστικό ΒΚ-117, επιπρόσθετα στα Λάερμα επιχειρεί ένα ελικόπτερο S-64.

Στο μέτωπο από Απόλλωνα προς Προφήτη Ηλία υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί βορειότερα προς το πυκνό δάσος.

Στο μέτωπο ανατολικά της τεχνητής λίμνης Γαδουρα, γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά προς Κάλαθο.

Ο χάρτης με τη φωτιά που καίει τώρα στη Ρόδο

Φωτιά τώρα στη Ρόδο - Live χάρτης δείχνει την πυρκαγιά

Δείτε εδώ τον χάρτη που δείχνει LIVE την πορεία της φωτιάς

Δείτε εδώ τον χάρτη της NASA για τις φωτιές στην Ελλάδα

Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις εκκένωσης, απεγκλωβισμού και φιλοξενίας πολιτών που γίνονται στο νησί της Ρόδου, προτεραιότητα της Πολιτείας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Χθες διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ρόδου έξι άτομα με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα τα οποία, όμως, έλαβαν αμέσως εξιτήριο.

Εξασφαλίστηκαν χώροι για την προσωρινή φιλοξενία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών που απομακρύνθηκαν από τις εστίες ή τα καταλύματά τους, σε ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρο, γυμναστήρια, σχολεία και δημόσιους/ δημοτικούς χώρους.

Παράλληλα υπήρξε μέριμνα για την παροχή τροφής, νερού και παρακολούθησης από γιατρό στους χώρους φιλοξενίας.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA