Φωτιά τώρα σε Ναύπλιο, Όλυμπο και Εύβοια έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως εκδηλώθηκαν εξαιτίας κεραυνικής δραστηριότητας.
Όσον αφορά τη φωτιά στο Ναύπλιο, ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αμυγδαλίτσα Αργολίδας και επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 11 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Σε ό,τι αφορά την Εύβοια, όπως αναφέρει σχετικά η Πυροσβεστική, ξέσπασε σε δασική έκταση στο Τραχήλι Αλιβερίου ενώ στο σημείο βρίσκονται 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και αρκετοί εθελοντές.
Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη φωτιά σύμφωνα με το evima.gr, να ξεκινάει από κεραυνό ανάμεσα στα χωριά Θαρούνια και Τραχήλι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα φωτιά που ξέσπασε στον Όλυμπο και σε δύσβατο σημείο, κοντά στη θέση «Γκόρνα, ενώ πιθανολογείται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό.
10 πυροσβέστες έχουν προσεγγίσει το σημείο, ενώ επιχειρεί για την κατάσβεσή της και ένα ελικόπτερο.
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.