Φωτιά τώρα ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλαμωτή της Χίου.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 13ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 8 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.
Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται στα πέντε στρέμματα και έχει περιοριστεί.
Στελέχη της Πυροσβεστικής μιλώντας στο Reader αναφέρουν πως η πλειονότητα των πυρκαγιών που ξεσπούν το τελευταίο χρονικό διάστημα οφείλεται στη μη λήψη προληπτικών μέτρων πυρασφάλειας, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτικές εκτάσεις με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκτείνεται. Για τον λόγο αυτό καθημερινά επιβάλλονται πρόστιμα σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.