Φωτιά τώρα σε αγροτοδασική έκταση στο Ηράκλειο Κρήτης, στην περιοχή Άνω Ακρία, έχει προκαλέσει την εγρήγορση της Πυροσβεστικής καθώς στην ευρύτερη περιοχή έχουν εκδηλωθεί από το πρωί τρία «πύρινα» μέτωπα.
Για τη φωτιά στο Ηράκλειο κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιο συγκεκριμένα, 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και 2 ελικόπτερα.
Όσον αφορά τις πυρκαγιές στο Ηράκλειο, πρόκειται για το τρίτο που εκδηλώνεται στην ευρύτερη περιοχή, μετά το Θράψανο και την περιοχή «Προφήτης Ηλίας», όπου δόθηκε νωρίτερα, σήμερα εντολή εκκένωσης.
Φωτιά στο Ηράκλειο: Μήνυμα του 112
Λίγο μετά τις 05:30 το απόγευμα της Δευτέρας, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, 112, έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής στο Ηράκλειο για εκκενώσεις.
Ειδικότερα, το 112 καλεί τους κατοίκους των Άνω Ακρίων, των Κάτω Ακρίων, της Μοριάς και των Ατσιπάδων, στο Ηράκλειο να εκκενώσουν και να απομακρυνθούν προς Ασήμι.
«Ενεργοποίηση 112 στην Κρήτη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου απομακρυνθείτε προς Ασήμι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
- Ξεκινά η δίκη για την ανθρωποκτονία του 17χρονου Χρήστου στην Αλίαρτο
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Στον εισαγγελέα σήμερα ο 89χρονος που εισέβαλε με καραμπίνα στον ΕΦΚΑ - Πώς τον εντόπισαν στην Πάτρα
- Βόμβα Κούντροου για «Τα Φιλαράκια»: «Άνδρες σεναριογράφοι είχαν φαντασιώσεις με την Άνιστον και την Κόξ»
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.