Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Μαρτίνο του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα, κοντά στα «μεταλλεία Τσούκας». Η πύρινη εστία εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής σε χαμηλή βλάστηση αλλά επεκτάθηκε γρήγορα μέσα σε χαράδρα και πήρε διαστάσεις, χωρίς, ωστόσο, να απειλήσει κατοικημένη περιοχή.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την επέμβαση δύο ελικοπτέρων, αλλά και με τη βροχή που ξέσπασε στη συνέχεια, το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε.
Υπενθυμίζεται ότι οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας προσπάθησαν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς και να ελέγξουν την κατάσταση περιφερειακά, καθώς οι φλόγες έκαιγαν σε δύσβατη χαράδα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πέταξαν εναέρια μέσα.
Στην περιοχή επιχείρησαν συνολιθκά 61 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα όπως και μηχανήματα των ΟΤΑ και τη περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Από αέρος συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρείχαν με ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.
- Τηλεθέαση: Τα πρώτα νούμερα έφεραν χαμόγελα και εγκεφαλικά - Ποια εκπομπή έπιασε το 30άρι
- Πέταξε στα ουράνια ο Καραλής: Πανελλήνιο ρεκόρ με εξωπραγματικό άλμα στα 6.20 στο Diamond League
- Ποιος ήταν ο μακελάρης της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς: Η γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα και το αιματοκύλισμα των λαών
- Δεν ήταν «τέρας», ήταν σταρ: Πώς ένα αγόρι με 3 πόδια και 16 δάχτυλα κατέκτησε τον κόσμο
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.