Μενού
Άλογα
Άλογα στους πρόποδες του Ολύμππου | EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
  • Α-
  • Α+

Αποτροπιασμό προκαλεί ένα νέο περιστατικό κακοποίησης ζώων στα Γρεβενά, όπου πέντε άλογα στην περιοχή της Σαμαρίνας, έπεσαν θύματα πυροβολισμού, σκοτώθηκαν και στη συνέχεια σκοτώθηκαν από άγνωστο ή άγνωστους δράστες.

Η ιδιοκτήτρια των αλόγων και συνεπώς του στάβλου στα Γρεβενά, Πόπη Γκαμπέτα, μίλησε στον ΣΚΑΪ, όπου αποκάλύψε το μέγεθος της φρίκης: «Τα ζώα ήταν χτυπημένα στο κεφάλι από σφαίρες. Οι σφαίρες ήταν εκεί, οι κάλυκες, οι ροδιές είναι ακόμη εκεί. Υπάρχουν και έχουν καταγραφεί από την αστυνομία όλα αυτά».

«Τα ζώα ήταν τεμαχισμένα από την κοιλιά και κάτω. Από τα πέντε ζώα που χτυπήσανε, τα τέσσερα είναι τεμαχισμένα, τους λείπουν τα μπούτια. Εγώ φαντάζομαι ότι ήξεραν τι έκαναν» συνέχισε η ιδιοκτήτρια των αλόγων στα Γρεβενά.

Ο Νίκος Γκαμπέτας, ιδιοκτήτης επίσης του στάβλου, μίλησε για το αποτρόπαιο περιστατικό το οποίο αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. «Είδα τέσσερα - πέντε άλογα πυροβολημένα και κομμένα τα πόδια τους. Χαμένα εντελώς, εξαφανισμένα».

«Δεν μας έχουν πει κάτι, έχουν μαζέψει εδώ κάτι σκάγια, κάτι κάλυκες» συνέχισε ο ιδιοκτήτης του στάβλου, όταν είδε τα νεκρά άλογα στα Γρεβενά. Ο πρόεδρος της κοινότητας Σαμαρίνας, μάλιστα, εκτίμησε πως οι δράστες της κτηνωδίας είναι άνθρωποι έξω από το χωριό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA