Μενού
Φωτιά στη Φθιώτιδα
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στη Φθιώτιδα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αθώος κρίθηκε σήμερα (23/10), σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο ανήλικος μαθητής, ο οποίος το καλοκαίρι του 2021, εν μέσω των καταστροφικών φωτιών στη χώρα, είχε κατηγορηθεί για τις πυρκαγιές στον Θεολόγο, στη Φθιώτιδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, το πρωί της Δευτέρας εκδικάστηκε η υπόθεση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων και με πρόταση της εισαγγελέως μπήκε ένα τέλος στη δικαστική «περιπέτεια» του ανηλίκου, ο οποίος κατηγορούνταν για τις φωτιές στη Φθιώτιδα.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, για τα ίδια περιστατικά και τη δίκη ο νεαρός μαθητής, 14 χρονών τότε, είχε υποστεί bullying στο σχολείο του από έτερους συμμαθητές του. 

Φθιώτιδα: Το χρονικό του περιστατικού

Το περιστατικό, όπως ειπώθηκε, σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια στη Φθιώτιδα, εν μέσω των καταστροφικών φωτιών. Τότε, ο 14χρονος μαθητής βρισκόταν σε κάποιες από τις περιοχές, την ώρα που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές και βρέθηκε να παρουσιάζεται ακόμη και ως ο καθ' ομολογία δράστης 13 πύρινων μετώπων.

Το παιδί αν και αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή σε Εισαγγελέα και Ανακριτή οποιαδήποτε σχέση με εμπρησμούς, τα στοιχεία της δικογραφίας των ενέπλεξαν σε κακουργηματικές πράξεις και βρέθηκε να εξετάζεται αλλά και να αντιμετωπίζεται ως ψυχιατρικό περιστατικό.

Ανακουφίστηκαν οι γονείς του

Την ανακούφισή τους από τη μία, αλλά και την απογοήτευση που φτάνει στα όρια της οργής από την άλλη, για όσους έβλαψαν την ψυχική υγεία ενός «άριστου παιδιού» και της οικογένειάς του, κατέθεσαν τόσο η μητέρα του ανήλικου, όσο και οι δύο συνήγοροι που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Εμφανώς συγκινημένη η μητέρα ευχαρίστησε την Ελληνική Δικαιοσύνη και ενημέρωσε για την άσκηση κάθε ένδικου μέσου σε βάρος όσων έβλαψαν θελημένα ή όχι το παιδί της και κατ’ επέκταση όλη την οικογένειά της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA