Μενού
Ματίνα Παγώνη
Ματίνα Παγώνη | NDPPHOTO / ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε σήμερα Παρασκευή (28/3) μέσω ανάρτησής του στο X στοιχεία για το αποτέλεσμα των εκλογών της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και τη δεύτερη θέση που έλαβε η παράταξη ΔΗΚΝΙ με επικεφαλής τη Ματίνα Παγώνη.

Όπως εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η ΔΗΚΝΙ διατήρησε τις ίδιες δυνάμεις που είχε στις εκλογές του 2022, αλλά έχασε την πρώτη θέση, αφού ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν προς τη ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), τονίζοντας πως η διατήρηση των ψήφων στο ίδιο επίπεδο «δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία».

Αναλυτικότερα ο υπουργός Υγείας έγραψε:

«Ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΙΝΑΠ (ιατρών του ΕΣΥ της Αττικής) ο συνδυασμός ΔΗΚΝΙ στηριζόμενος από τη ΝΔ, υπό την ηγεσία της κας Ματίνας Παγώνη έλαβε χθες ακριβώς τον ίδιο ακέραιο αριθμό ψήφων με το 2022. Καμία πτώση δηλ.

Η πρωτιά της παρατάξεως του ΚΚΕ (ΔΗΠΑΚ) οφείλεται σε εσωτερική μετακίνηση ψηφοφόρων της Αριστεράς από τον Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα ο Σύριζα έχασε -63 ψήφους και το Πασόκ στο σύνολο (κατέβηκε σε συνεργασία με το ΑΙΚ) έχασε -130 ψήφους. Το ΚΚΕ έλαβε αυτές τις +200 ψήφους και πέρασε πρώτο.

Υπό την παρούσα πολιτική συγκυρία η διατήρηση των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας ακριβώς στο επίπεδο του 2022 δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλη τη ΔΗΚΝΙ και τα στελέχη της που έτρεξαν και έδωσαν αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες, προσωπικά συγχαρητήρια στην κα. Παγώνη και βεβαίως συγχαρητήρια και στους νικητές και όλους τους εκλεγέντες.

Η Δημοκρατία μας αρέσει είτε βγαίνουμε πρώτοι είτε δεύτεροι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA