Μενού
kausonas omonoia
Καύσωνας στην Ομόνοια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο καύσωνας είναι εδώ και «σαρώνει» όλη τη χώρα με τα θερμόμετρα να είναι μόνιμα στο κόκκινο. Ο Γιάννης Καλλιάνος με μία ανάρτηση του στο Facebook εξηγεί ότι όπως όλα δείχνουν, ο καύσωνας διαρκείας θα «φύγει» την Πέμπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα (22/07) η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, και όπως σας ενημέρωσε το Reader, αύριο (23/07) αναμένεται να κορυφωθεί το δεύτερο κύμα του καύσωνα ενώ από την Τρίτη (25/07) έρχεται και τρίτο.

Ο Γιάννης Καλλιάνος για τον καιρό

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία κρύβουν εκπλήξεις, δυσάρεστες αλλά και ευχάριστες.

ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ :

- Έχουμε ακόμη μπροστά μας 5 ημέρες με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Την Κυριακή 23 Ιουλίου φαίνεται ότι θα κορυφωθεί το 2ο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες της τάξεως των 42-44°C στα πεδινά ηπειρωτικά. Πιθανόν τοπικά και λίγο παραπάνω.

- Τη Δευτέρα, παρόλο που ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μια πτώση, οι μέγιστες θα βρεθούν στα επίπεδα των 39-41°C. Τουλάχιστον λόγω του βοριά η ζέστη θα είναι πιο ανεκτή.

- Την Τρίτη 25 Ιουλίου και την Τετάρτη 26 Ιουλίου θα μας επηρεάσει ο 3ος και πιο ισχυρός καύσωνας αλλά με μικρή σχετικά διάρκεια. Την Τρίτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 40-42°C (και τοπικά στους 43°C).

- Αναμένεται ότι η χειρότερη μέρα θα είναι η προσεχής Τετάρτη διότι τότε οι θερμοκρασίες στα ευπαθή στη ζέστη τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας (και μακριά από τις θάλασσες) θα φτάσουν στους 43-45°C (και πολύ τοπικά ίσως και στους 46°C).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ :

- Φαίνεται ότι το τέλος αυτού του παρατεταμένου καύσωνα θα έρθει την Πέμπτη 27 Ιουλίου. Λόγω των βοριάδων θα εκτοπιστούν προς την Αφρική οι πολύ θερμές αέριες μάζες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα από την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 40°C ΓΙΑ 5 ΑΚΟΜΗ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πού θα φτάσει ο υδράργυρος στην Αττική; (ενδεικτικές τιμές που ενδεχομένως να έχουν αποκλίσεις ειδικά από τη Δευτέρα και έπειτα λόγω των πολλών ημερών που μεσολαβούν)

Σάββατο 22/7 : 40-41°C

Κυριακή 23/7 : 43-44°C

Δευτέρα 24/7 : 39-40°C

Τρίτη 25/7 : 40-41°C

Τετάρτη 26/7 : 43-44°C

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

ΥΓ (1) : Επειδή είναι αρκετές ημέρες έως την Πέμπτη, ίσως υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στα στοιχεία που σας ανέλυσα. Γι' αυτό και στην επικεφαλίδα είπα ότι «πιθανόν» την Πέμπτη θα μας εγκαταλείψει ο ισχυρός καύσωνας.

ΥΓ (2) : Μακάρι να μην αλλάξουν πάλι αύριο τα δεδομένα προς το χειρότερο και τελικά έχει μεγαλύτερη διάρκεια ο καύσωνας. Ειλικρινά δεν το θέλει κανείς.

ΥΓ (3) : Ζέστη θα επικρατήσει και μετά την Πέμπτη που πιθανότατα θα υποχωρήσει η θερμοκρασία. Μην αναμένει κανείς 30°C. Σίγουρα θα είναι πολύ παραπάνω οι μέγιστες τιμές.

ΥΓ (4) : Δεν ξέρει κανείς εάν μόλις μπει ο Αύγουστος θα μας απασχολήσει πάλι κάποιο κύμα ήπιου, μέτριου ή ισχυρού καύσωνα. Είμαστε πάρα πολύ μακριά μέχρι τότε για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Αν υπάρξουν αλλαγές θα σας ενημερώσω ! Καλή δύναμη!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA