Μενού
giannopoulos xamogelo
Ο Κώστας Γιαννόπουλος. | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για για την καταπολέμηση του bullying σχολίασε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

«Παίρνονται κάποιες αποφάσεις που ενδεχομένως να είναι ακραίες. Δεν πιστεύουμε ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία, με τιμωρητικές διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά για τα μέτρα κατά του bullying στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο».

«Εμείς ξέρουμε και το έχουμε δει και έχει αποδειχθεί ότι η πρόληψη σώζει καταστάσεις πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε αντιμετώπιση κατασταλτική», σημείωσε στη συνέχεια ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Γαννόπουλος: Τι συμβαίνει με το bullying

«Να μην αφήνουμε τα παιδιά έκθετα στη βία και στην προσπάθεια κάποιων να τα προσελκύσουν στην παραβατικότητα», συμπλήρωσε,

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 22 ψυχολόγοι του Οργανισμού «οργώνουν όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και «προσπαθούν με τη σχολική κοινότητα και μαζί να ενισχύσουμε, να ενδυναμώσουμε τους εκπαιδευτικούς, να ενημερώσουμε τους γονείς, αλλά κυριότερα να μιλήσουμε διαδραστικά με τα παιδιά και όχι κουνώντας το δάκτυλο».

«Βλέπουμε αποτελέσματα. Τα παιδιά τηλεφωνούν στο 1056, επικοινωνούν με το chat1056 και ζητάνε βοήθεια. Δυστυχώς έχουμε έναν αυτοκτονικό ιδεασμό την ημέρα από εφήβους», τόνισε.

Επίσης, διευκρίνισε πως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις αυτοκτονικού ιδεασμού εφήβων λόγω σχολικού εφοβισμού, αλλά μπορεί να υπάρχουν οικογενειακά θέματα ή και άλλες αιτίες, όπως κάποια ερωτική απογοήτευση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA