Μενού
souvlaki
  • Α-
  • Α+

Αυτό είναι το .doc, το νέο video project του Reader. Μέσα από αυτό, θα καταπιανόμαστε με θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας προσπαθώντας να τα ερμηνεύσουμε, να τα εξηγήσουμε ή να τα αποδομήσουμε μακριά από στερεότυπα και προκαθορισμένες απόψεις αλλά με αποκλειστική βάση μας την έρευνα, τα στοιχεία και τις γνώμες των ειδικών. 

Στο δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς θα ασχοληθούμε με το εθνικό φαγητό της Ελλάδας, το σουβλάκι, και συγκεκριμένα με τους λόγους που αυξάνεται τόσο πολύ η τιμή του.

***

Το σουβλάκι μετράει περίπου έναν αιώνα ως το εθνικό junk food της Ελλάδας. Την αρχή έκανε το κεμπαμπτζίδικο Αιγυπτιακόν του Ισαάκ Μερακλίδη. Από νωρίς είχε αποκτήσει αυτή την εικόνα του πιο λαϊκού φαγητού. Δεν είναι τυχαίο ότι το Αιγυπτιακόν άνοιξε στη λαϊκή γειτονιά της Νίκαιας.

Πλέον είναι κοινός τόπος ότι η τιμή του σουβλακιού βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Είναι πια αδύνατον να βρεις στην Αθήνα σουβλάκι που να κοστίζει κάτω από 3 ευρώ, αντιθέτως η τιμή του οδεύει, σύμφωνα με τους ειδικούς, στα 5 και στα 5,5 ευρώ.

Με τη βοήθεια του Τάσου Μπρεκουλάκη, δημοσιογράφου και συγγραφέα του βιβλίου "Σουβλάκι", του συνιδιοκτήτη του σουβλατζίδικου "Νικαράγουα" στον Πειραιά και  του Ινστιτούτου Καταναλωτή προσπαθούμε να βρούμε τους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτή την αύξηση της τιμής του σουβλακιού αλλά και το κατά πόσο αυτό θα σημάνει το τέλος του μέχρι τώρα χαρακτήρα του.

Η «Νικαράγουα στον Πειραιά» είναι οι: Χρίστος Μπιτσώνης - Μπάμπης Παπαθανασίου - Αθηνά Κακολύρη. 

Google News

Tο .doc είναι το νέο video project του Reader για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας

BEST OF LIQUID MEDIA