Μενού
galis - ioannidis
Γιάννης Ιωαννίδης - Νίκος Γκάλης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το ελληνικό μπάσκετ και σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος, θρηνούν για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. 

Ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ, ταυτίστηκε όσο κανείς με τον μεγάλο Άρη της δεκαετίας του '80, ως δημιουργός της ομάδας που κυριάρχησε στην Ελλάδα και διεκδίκησε ευρωπαϊκούς τίτλους, έχοντας τους κορυφαίους Νίκο Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη στα «χέρια» του.

Ο Νίκος Γκάλης, με ανάρτησή του, αποχαιρέτισε «έναν σπουδαίο δάσκαλο για το μπάσκετ, έναν πετυχημένο επαγγελματία, έναν Νικητή».

«Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης. Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδερφός.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας Πρωταθλητής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, καλό ταξίδι φίλε μου...»

Πού πας, «Ξανθέ»; 

Με μία συγκινητική ανακοίνωση, ο Άρης, η μεγάλη αγάπη του «ξανθού» αποχαιρέτισε τον σπουδαίο προπονητή που σημάδεψε ανεξίτηλα την μπασκετική ιστορία της ομάδας, του «Αυτοκράτορα».

«Πού πας, «Ξανθέ»; Εσύ που έκανες τον ΑΡΗ Αυτοκράτορα;
Ανίκητο;

Πώς να καλύψουμε τέτοιο κενό;

Πού πας, Γιάννη Ιωαννίδη;

Πώς θα είναι ίδιος ο ΑΡΗΣ χωρίς εσένα στη ζωή;

Σήμερα δε θρηνούμε απλά την απώλεια ενός μέλους της οικογένειας του ΑΡΗ. Σήμερα θρηνούμε την απώλεια του ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ. Ο ΑΡΗΣ δε θα ήταν αυτός που είναι χωρίς εσένα. Ο ΑΡΗΣ δεν είναι και δε θα είναι αυτός που είναι χωρίς εσένα.

Αλλά μην ανησυχείς… Η παρακαταθήκη που άφησες θα είναι ζωντανή στους αιώνες των αιώνων. Ο ΑΡΗΣ που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλης της Ελλάδας, ο ΑΡΗΣ που ένωσε όλη την Ελλάδα, ο ΑΡΗΣ που έκλεινε μαγαζιά, κινηματογράφους και θέατρα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας κάθε Πέμπτη, είναι ο δικός σου ΑΡΗΣ. Το δικό σου δημιούργημα.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου, μέγιστε. Η «Dream Team» ΑΡΗ Παραδείσου βρήκε τον ιδανικό κόουτς. Κι εκεί, «γκάζια» θα τους βάζεις... Γιατί η νίκη ήταν, είναι και θα είναι συνώνυμό σου…»

 

Διαβάστε επίσης:

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Reader

Τι ισχύει με τα Πανεπιστήμια και τις σχολές

Ποια είναι η διαδικασία για Δήμους και Περιφέρειες

Πότε ένας συνδυασμός εκλέγεται από την 1η Κυριακή

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Ποιοι δικαιούνται άδειες και πόσες ημέρες ανά περίπτωση

Πότε είναι οι εκλογές και πώς ψηφίζουμε

Μάθε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις την Κυριακή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.