Μενού
Πυροβολισμοί στο Γκάζι
Πυροβολισμοί στο Γκάζι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η ΕΛΑΣ αναζητά μανιωδώς τον οδηγό του μαύρου τζιπ που πυροβόλησε σε βάρος της παρέας των τριών Κρητικών τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12) στο Γκάζι ενώ ήδη έχει συλληφθεί ο 33χρονος συνεπιβάτης του οχήματος.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» του MEGA, ο έλεγχος στον φάκελο του 33χρονου δείχνει ότι έχει απασχολήσει κατ'επανάληψη τις αρχές καθώς το 2008 φέρεται να συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών, ενώ δύο χρόνια μετά κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών. Το 2012 το όνομά του ενεπλάκη σε εγκληματική οργάνωση για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά.

Ωστόσο δεν έχει υπάρξει ούτε καταδίκη του ούτε εμπλοκή του σε ποινική δικογραφία, όπως επισημαίνει η δικηγόρος του Σταματία Μάρκου.

«Δε σημαίνει ότι η εγγραφή στο δελτίο εγκληματικότητας ότι θα καταλήξει σε μια ποινική δικογραφία. Επειδή γίνεται προσαγωγή ενός ατόμου, επειδή διερευνάται η τέλεση ενός εγκλήματος, δε σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει τελέσει το έγκλημα. Η εγγραφή στο δελτίο εγκληματικότητας δεν είναι ούτε κατηγορητήριο εις βάρος του συλληφθέντα», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Όταν κάνουμε επίκληση του δελτίου εγκληματικότητας, αφήνεται μια λανθασμένη εντύπωση ότι εφόσον έχει 10 εγγραφές εκεί, όπως ο εντολέας μου έχει συλληφθεί πράγματι 4 φορές και δεν έχει λάβει καμία καταδίκη, μην αφήνουμε να εννοηθεί ότι ο εντολέας μου ήταν εγκληματίας ή του χάιδεψαν τα αυτιά και είχε μια ευνοϊκή μεταχείριση και δεν πήρε καταδίκη. Πάντα οι δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές μελετούν τα στοιχεία και κρίνουν σύμφωνα με αυτά».

Μάλιστα συμπληρώνει ότι εφόσον δεν απολογήθηκε και δεν κατηγορήθηκε ποτέ ο εντολέας της, τότε δεν είχε εμπλοκή.

«Έχω δεχθεί απειλές»

«Δεν είναι τυχαίο ότι στα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης, ακόμη και αν το δελτίο εγκληματικότητας έχει εκ παραδρομής εισέλθει στη δικογραφία, το αρμόδιο δικαστήριο δεν το καθιστά αναγνωστέο ποτέ γιατί δεν είναι κάποια απόδειξη για την δράση ενός ανθρώπου. Είναι το ποινικό του μητρώο».

Τέλος, η δικηγόρος κατήγγειλε στην εκπομπή ότι έχει δεχθεί απειλές για τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Έχω δεχθεί απειλές ακόμα και η ίδια προσωπικά. Ζητώ τον σεβασμό, είναι ένας άνθρωπος με μητέρα καρκινοπαθή, είναι παντρεμένος. Δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, δεν πυροβόλησε ο πελάτης μου».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA