Ένα εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ παραγωγής του Μουσείου της Ακρόπολης, καταγράφει μέσα σε 23 λεπτά τη σύληση του Παρθενώνα από τον Έλγιν μέχρι και τη διεθνή εκστρατεία της Μελίνας Μερκούρη για την επιστροφή των Γλυπτών στην πατρίδα τους.
Όπως σημειώνεται από το Μουσείο, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της Μελίνας Μερκούρη στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την επανένωση των περίφημων γλυπτών του Παρθενώνα που είναι μοιρασμένα στην Αθήνα και το Λονδίνο, προχώρησε στη δημιουργία του βίντεο όπου έχουν χρησιμοποιηθεί αποσπάσματα από την παραγωγή του BBC «The Parthenon Marbles», 2004 και αρχειακό υλικό του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη».
- Φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Αγωνία για τις αγνοούμενες
- Όταν η Βιολάντα ήταν φούρνος της γειτονιάς στα Τρίκαλα: Η ιστορία της εμβληματικής βιομηχανίας
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Γιώργος Λιάγκας: Του έκλεισε το τηλέφωνο ο Μιχάλης Γιαννάκος - «Μου έκανε τη μούρη κρέας. Άντε από ‘δω!»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.