Μενού
peripoliko
  • Α-
  • Α+

Η ΕΛΑΣ φαίνεται πως προχώρησε, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, σε συλλήψεις για τις εκτελέσεις του Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Ρουμπέτη, θύματα του «εμφυλίου» που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Greek Mafia.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων ή του προφίλ των ατόμων, ωστόσο εικάζεται πως είχαν σημαντικό ρόλο στις εκτελέσεις των δύο προαναφερθέντων, οι οποίοι υπήρξαν στελέχη της Greek Mafia.

Γίνεται λόγος, μάλιστα, για δύο συλλήψεις και τρεις ταυτοποιήσεις δραστών οι οποίοι κατηγορούνται πως εμπλέκονται στις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου, του Βασίλη Ρουμπέτη στον Κορυδαλλό, καθώς και στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Μαυρόπουλου στην Πιερία.

Ο αριθμός των συλληφθέντων, μέχρι στιγμής, στη «μάχη κατά της Greek Mafia» ανέρχεται στους δύο, ενώ οι ταυτοποιήσεις στις τρεις.

Προέκυψαν, όπως αναφέρεται, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των διωκτικών Αρχών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ρόλο στο να βρεθούν οι εκτελεστές είχε η πρόσφατη εκτέλεση του Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο καθώς μετά τη συγκεκριμένη ενέδρα θανάτου άνοιξαν στόματα στον κόσμο της νύχτας.

Greek Mafia: Το χρονικό της δολοφονίας του Ρουμπέτη

Ο 48χρονος οδηγός που σκοτώθηκε πρώτος τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό είναι ευρέως γνωστός ως «Ράμπο» ή «ταξιτζής». Σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών Αρχών ο 48χρονος «Ράμπο» ήταν δίπλα σε δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της «νύχτας» τα οποία δολοφονήθηκαν στον μεγάλο «κύκλο αίματος» που έχει ανοίξει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μάλιστα, τα «φώτα» των ερευνών είχαν πέσει πάνω του μετά και την τελευταία δολοφονία που σημειώθηκε στην περιοχή των Γλυκών Νερών, όπου και οι Αρχές εκτιμούσαν ότι ήταν από τους κύριους υπόπτους της αποτρόπαιας πράξης

Οι Αρχές εκτιμούν, μάλιστα, ότι το συμβόλαιο θανάτου του ηθικού αυτουργού αφορούσε και τα δύο άτομα που επέβαιναν στο τεθωρακισμένο τζιπ και για αυτό το λόγο έχουν αποκλείσει το σενάριο της παράπλευρης απώλειας. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ένα θύμα της επίθεσης είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για τη δολοφονία του οπαδού του ΠαναθηναϊκούΜιχάλη Φιλόπουλου, το 2007 στη λεωφόρο Λαυρίου στην Παιανία. 

Greek Mafia: Το χρονικό της δολοφονίας Σκαφτούρου

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της «νύχτας», τον Απρίλιο του 2022 με τους εκτελεστές του 55χρονου να του αφαιρούν τη ζωή με 15 σφαίρες. Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες.

Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά 22χρονη κόρη του αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Οι δράστες πλησίασαν από το πλάι το σπίτι του Σκαφτούρου και από εκεί που υπάρχει ένα μπλε σημάδι στη μάντρα, πήδησαν μέσα στην αυλή και πυροβόλησαν

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA