Μενού
astynomikoi.jpg
Αστυνομικοί. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Φως στο σκοτεινό κύκλωμα της Greek Mafia επιχειρεί να ρίξει η ελληνική αστυνομία.

Σήμερα (18/01) θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα οι συλληφθέντες για εκτέλεση συμβολαίων θανάτου σε βάρος ηχηρών ονομάτων της νύχτας, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 39χρονο που συνελήφθησαν χθες. Ακόμα ένα άτομο συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (17/01) καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ.

Στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ άτομα.

Την ίδια ώρα, αναζητείται ακόμα ένα άτομο στην Ελλάδα, ενώ δύο φαίνεται πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και θα εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τρεις ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη των συγκεκριμένων ατόμων. Σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης τονίζεται ότι για την ταυτοποίησή τους καθοριστικό ρόλο έπαιξε η διερεύνηση 5+1 μαφιόζικων «χτυπημάτων». Ποια είναι αυτά;

Δολοφονία Σκαφτούρου

Το μεσημέρι της 25ης Απριλίου 2022 σημειώθηκε η μαφιόζικη εκτέλεση του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια. Το θύμα ήταν γνωστός στον κόσμο της νύχτα ως «Θείος Τζο» και θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλια της παλιάς ηγετικής ομάδας της Greek Mafia.

Από την ένοπλη επίθεση τραυματίστηκαν δύο άτομα στην αυλή σπιτιού στα Σκούρτα Βοιωτίας, όπου γινόταν οικογενειακή γιορτή.

Έκρηξη βόμβας

Στις 27 Απριλίου 2023 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ. Το όχημα ανήκε σε έναν εκ των συλληφθέντων, ο οποίος είχε απασχολήσει για την εμπλοκή του σε υποθέσεις εκβιασμών, ναρκωτικών, διακίνησης μεταναστών και για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ενός Γεωργιανού το 2015.

Διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό

Στις 7 Ιουνίου 2023 ο «Ράμπο» και ο «Νιόνιος» έπεσαν νεκροί στον Κορυδαλλό έξω από την πολυκατοικία, στην οποία διέμεναν. Οι δράστες γάζωσαν με βαρύ οπλισμό το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Ο «Ράμπο» είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστείες, κλοπές, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας και την συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση διερεύνησης συμβολαίων θανάτου της μαφίας και σε λαθρεμπόριο καυσίμων και φερόταν να ήταν μέλος της συμμορίας ενός εκ των ηγετών της «Greek Mafia», του Γιάννη Σκαφτούρου

Το δεύτερο θύμα της εκτέλεσης στον Κορυδαλλό είχε απασχολήσει για παράνομη οπλοκατοχή και ήταν επίσης μέλος της συμμορίας του «Θείου Τζο», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Φωτιά σε βενζινάδικο

Στις 10 Ιουνίου 2023 σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο εμπρηστική επίθεση στο πρατήριο καυσίμων του γιου του Σκαφτούρου.

Τέσσερις δράστες που φορούσαν κράνη και γάντια και επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, υπό την απειλή όπλων οδήγησαν υπαλλήλους εντός του καταστήματος.

Στη συνέχεια γέμισαν μπιτόνια με καύσιμο και περιέλουσαν δύο σταθμευμένες νταλίκες, στις οποίες έβαλαν φωτιά.

Αμέσως μετά διέφυγαν από το σημείο, ενώ από την φωτιά προκλήθηκε έκρηξη και συνολικά η φωτιά μεταδόθηκε σε 6 σταθμευμένα οχήματα.

Απόπειρα δολοφονίας

Στις 3 Ιουλίου 2023 έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον 47χρονου στην Πιερία, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, μεταξύ των οικισμών Σβορώνου και Νεοκαισάρειας. Το θύμα της επίθεσης πυροβολήθηκλε στην ωμοπλάτη.

Δολοφονία στον Νέο Κόσμο

Η εκτέλεση του 44χρονου «Ζαμπόν» στο Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Greek Mafia και πυροδότησε καταιγιστικές εξελίξεις. Το θύμα της επίθεσης, που δέχθηκε 97 σφαίρες από καλάσνικοφ, ήταν ισχυρός «παίκτης» στον κόσμο της νύχτας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA