Μενού
Διαμαρτυρία για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Διαμαρτυρία για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 39χρονος γυναικοκτόνος της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, την ώρα που έρχονται περισσότερες πληροφορίες για τον χειρισμό της υπόθεσης από το Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η παραμονή του ενώπιον της ανακρίτριας ήταν ολιγόλεπτη, καθώς σύμφωνα με τους συνηγόρους του δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Μάλιστα, έγινε γνωστό πως κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο επικαλείται ψυχιατρικά-ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ζητώντας ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από τις δικαστικές Αρχές.

Τα πρώτα λόγια του 39χρονου γυναικοκτόνου

Στο σχετικό υπόμνημα, που υπέβαλε, φέρεται να αναφέρει στοιχεία βάσει των οποίων από το 2013 έως σήμερα νοσηλεύτηκε επτά φορές σε Δαφνί, στο Αττικόν, καθώς και σε ιδιωτικές κλινικές.

Ισχυρίζεται επίσης ότι έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικες ασθενείες και έχει υποστεί, ως απόρροια αυτών, ψυχωσικά επεισόδια ενώ υποστηρίζει ότι του έχουν συνταγογραφηθεί ισχυρά ψυχοφάρμακα και ότι έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν, παράλληλα, τα πρώτα λόγια που είπε ο 39χρονος ενώπιον των ανακριτικών Αρχών, όπου υπογράμμισε πως «δεν θυμάμαι τίποτα, σήμερα έμαθα ότι έκανα κάτι κακό στη 28χρονη».

Άγιοι Ανάργυροι: Τι είπε ο δικηγόρος του 39χρονου

Ο Απόστολος  Λύτρας, δικηγόρος του 39χρονου καταδικασθέντα για τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόφαση της ανακρίτριας να κρίνει προφυλακιστέο τον εντολέα του.

«Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα. Δεν υπάρχουν λόγια, πόσο μάλλον στην οικογένεια της 28χρονης. Η Κυριακή έκανε το αυτονόητο, πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει βοήθεια και να ζητήσει προστασία».

«Από πλευράς κατηγορουμένου, ζητήσαμε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ο κατηγορούμενος δεν κατέθεσε κάτι, απλά κατέθεσε το συγκεκριμένο αίτημα και περιμένουμε πλέον τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που έχει διαταχθεί».

Άγιοι Ανάργυροι: Μόλις 5 λεπτά ασχολήθηκαν με τη 28χρονη στο ΑΤ

Σύμφωνα με το Star, που επικαλείται τις καταθέσεις όλων όσων βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της γυναικοκτονίας, οι αξιωματικοί που καρατομήθηκαν φαίνεται πως δεν ήξεραν ούτε το όνομά της 28χρονης, και να ασχολήθηκαν μαζί της μόλις 5 λεπτά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, η 28χρονη έμεινε στο γραφείο της αξιωματικού υπηρεσίας μόλις πέντε λεπτά, την ώρα που παρούσες ήταν ακόμη δύο γυναίκες αστυνομικοί. Μέσα σε 5 λεπτά προέκυψαν τα εξής από την κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας: «Η συνάδελφός μου τη ρώτησε αν θέλει να κάνει μήνυση και εκείνη απάντησε ότι δεν θέλει. Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να την πάει κάποιο περιπoλικό στο σπίτι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA