Μενού
Απολογία γυναικοκτόνου στους Αγίους Αναργύρους
Δυνάμεις της αστυνομίας έξω από την Ευελπίδων όπου απολογείται ο γυναικοκτόνος | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Υπόμνημα αναμένεται να υποβάλει ο 39χρονος γυναικοκτόνος της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τα λάθη των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος το βράδυ της Δευτέρας (1/4).

Σύμφωνα με το Star, που επικαλείται τις καταθέσεις όλων όσων βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της γυναικοκτονίας, οι αξιωματικοί που καρατομήθηκαν φαίνεται πως δεν ήξεραν ούτε το όνομά της 28χρονης, και να ασχολήθηκαν μαζί της μόλις 5 λεπτά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, η 28χρονη έμεινε στο γραφείο της αξιωματικού υπηρεσίας μόλις πέντε λεπτά, την ώρα που παρούσες ήταν ακόμη δύο γυναίκες αστυνομικοί. Μέσα σε 5 λεπτά προέκυψαν τα εξής από την κατάθεση της αξιωματικού υπηρεσίας: «Η συνάδελφός μου τη ρώτησε αν θέλει να κάνει μήνυση και εκείνη απάντησε ότι δεν θέλει. Μας είπε ότι το μόνο που ήθελε ήταν να την πάει κάποιο περιπoλικό στο σπίτι».

Η γυναικοκτονία μέσα από καταθέσεις

«Η ... της εξήγησε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό του τμήματος να την παέι στο σπίτι της κι εγώ τής είπα ότι δεν γίνεται να μπει μέσα σε περιπολικό, παρά μόνο να κληθεί το 100. Εκείνη μας ρώτησε πόση ώρα θα κάνει να φτάσει κάποιο περιπολικο, αν θα αργήσει. Μας είπε ότι θα πάρει εκείνη το 100 και έφυγε» συνέχισε η υποδιοικήτρια και αξιωματικός υπηρεσίας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η υποδιοικήτρια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τη 28χρονη δεν ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβαινε κατά τη διάρκεια της σχέσης με τον 39χρονο.

«Όταν τη ρωτήσαμε εάν την απειλεί ή κάτι άλλο μας είπε ότι την ενοχλεί χωρίς να προσδιοριστεί όμως το είδος της ενόχλησης είπε η επόπτρια, μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, ο σκοπός, ο οποίος φέρεται να είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες, κατέθεσε τα εξής: «Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα και με απόλυτη βεβαιότητα καταθέτω ότι η όποια παρέμβασή μου δεν θα ήταν ικανή να αποτρέψει το θλιβερό αυτό συμβάν».

«Δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να μην παρέμβω για να αποτρέψω μία έκνομη ενέργεια, θα το έπραττα ακόμη και εάν κινδύνευε η ζωή μου».

Άγιοι Ανάργυροι: Τι θα υποστηρίξει ο δράστης

Σύμφωνα με το ΜΕGA, οι συνήγοροί του θα προσκομίσουν και υπόμνημα με βασικό επιχείρημα ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα.

Θα δώσουν και σχετικά έγγραφα για να ενισχύσουν αυτόν τον ισχυρισμό ενώ θα υποστηρίξουν ότι τα τελευταία τουλάχιστον εφτά χρόνια έχει εγκλειστεί πολλές φορές σε ψυχιατρείο λόγω και της εξάρτησής του από ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης αναμένεται να ζητήσει και ψυχική πραγματογνωμοσύνη για να στηρίξει τον παραπάνω ισχυρισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA