Μενού
Halkida
Η πόλη της Χαλκίδας | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση της προϊσταμένης και της 67χρονης εφοριακού που προφυλακίστηκαν για το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τις Αρχές οι δύο γυναίκες που οδηγήθηκαν στη φυλακή φαίνεται πως είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ τους, με την υπάλληλο να συνοδεύει τους επιχειρηματίες στο γραφείο της προϊσταμένης.

Τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, μία αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης της προϊσταμένης στην εφορία της Χαλκίδας, αποκάλυψε τα πρώτη της λόγια.

Η αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, και ήταν στην ομάδα που προχώρησε στη σύλληψη της διευθύντριας το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

«Κατά την παραμονή της (σ.σ. η προϊσταμένη) στην Υπηρεσία μας και εξεταζόμενη προφορικά μας ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που πήρε σήμερα από τον επιχειρηματία το οποίο βρέθηκε εντός φακέλου στο γραφείο της ήταν για την ίδια προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες που αφορούσαν την επιχείρησή του. Επίσης ανέφερε ότι την προηγούμενη Παρασκευή 17.05.2024 έλαβε ξανά 10.000 ευρώ από τον ίδιο επιχειρηματία και το ποσό το μοιράστηκαν η Β.Ε. (67χρονη εφοριακός) που πήρε 5.000 ευρώ μαζί με τον Μ.Σ. (εφοριακό) που πήρε 3.000 ευρώ και τον Τ.Δ. που πήρε 2.000 ευρώ, χωρίς να λάβει η ίδια κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά η αστυνομικός.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια η αστυνομικός, η διευθύντρια ανέφερε στις Αρχές ότι για χρόνια υπάλληλοι λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά και όταν την προσέγγισαν οι δύο γυναίκες, η 67χρονη και η διεκπεραιώτρια, της είπαν ότι δεν θα μπορούσε να τους πιάσει κανείς.

«Έδωσα 5000 ευρώ, είπα και ευχαριστώ»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας από τους επιχειρηματίες-θύματα του κυκλώματος, διηγήθηκε στην κατάθεσή του: «Η  κυρία Λ. μου είπε ότι το κράτος δεν έχει χρήματα και ότι ουσιαστικά αυτές τις υποθέσεις η συγκεκριμένη εφορία τις καθυστερεί πάρα πολύ. Εγώ την ρώτησα τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να προχωρήσει η διαδικασία. Μου είπε να πάμε μαζί στο γραφείο της διευθύντριας προκειμένου να γνωριστούμε και να δούμε εάν μπορεί να αλλάξει κάτι σχετικά με την υπόθεση μου. Φθάνοντας έξω από την πόρτα και λίγο πριν μπούμε μέσα, μου λέει, ''ελα, πες μου τι θα της δώσουμε;''. Εγώ σάστισα και της λέω ''δεν ξέρω, δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό το πράγμα''. ''Δώσε 5.000 και είμαστε Οκ''. Πρόσεξε, μην μιλήσεις πουθενά γιατί αυτοί δεν παίζουν''».

Στην συνέχεια ο επιχειρηματίας περιέγραψε την διαδικασία που ακολουθήθηκε για να καταβάλει το «φακελάκι».

«Πήγα στην τράπεζα, έβγαλα τα χρήματα και επέστρεψα στη ΔΟΥ Χαλκίδας, όπου συνάντησα την υπεύθυνη φορολογικής ενημερότητας στο γραφείο της και πάλι. Της έδωσα τα χρήματα (5.000 ευρώ), τα έβαλε σε έναν φάκελο, τον οποίο φάκελο μετά τον έβαλε σε ένα ντοσιέ και μαζί πήγαμε στη διευθύντρια προκειμένου, όπως μου δήλωσε, να την ευχαριστήσω. Εκεί ακούμπησε το ντοσιέ με τα χρήματα στο γραφείο της διευθύντριας, λέγοντάς της ότι "ο κύριος Ζ. θέλει να σας ευχαριστήσει", ενώ ταυτόχρονα μου ανέφερε χαρακτηριστικά "πες ευχαριστώ στη διευθύντρια", κάτι το οποίο έκανα καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή», είπε ο επιχειρηματίας.

«Μου πήραν 15.000 ευρώ»

Άλλο θύμα του κυκλώματος δήλωσε σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha: «Μου πήραν 15.000… ενημερότητα ήθελα. Ο λογιστής μου έβγαλε 13.000 ευρώ. Πάω στην Εφορεία, δίνω το χαρτί, φεύγει αυτή που έδωσα το χαρτί, πάει επάνω, δεν ξέρω πού πήγε και κατεβαίνει κάτω και τα 13 μου τα κάνουν 28.500».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA