Μενού
peripoliko
  • Α-
  • Α+

Ανήλικη στη Χαλκιδική κατηγορείται πως έκαψε το σπίτι φίλης της για λόγους ερωτικής αντιζηλίας.

Η ανήλικη και μία 20χρονη φίλη της, η οποία καταδικάστηκε σήμερα σε 5ετή κάθειρξη για συνέργεια σε εμπρησμό, έκαψαν το σπίτι νεαρής στο Πευκοχώρι τον Ιούλιο του 2021, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Οι δύο κατηγορούμενες φέρεται να μετέβησαν στο σπίτι της κοπέλας και, χρησιμοποιώντας οινόπνευμα και αναπτήρα, έβαλαν φωτιά. Νωρίτερα, είχαν πάει σε κατάστημα ψιλικών, απ' όπου προμηθεύτηκαν οινόπνευμα, ενώ η κίνησή αυτή καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ανήλικη αισθάνθηκε προδομένη καθώς η φίλη της κοιμήθηκε στο σπίτι του συντρόφου της και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την πράξη τους.

Στην απολογία της η 20χρονη ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για τις προθέσεις της ανήλικης φίλης της, την οποία συνόδευσε πιστεύοντας ότι εκείνη ήθελε απλώς να ζητήσει τον λόγο για το περιστατικό με τον σύντροφό της. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε συνέργεια σε εμπρησμό, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερη.

Η δικογραφία διαχωρίστηκε ως προς την ανήλικη κατηγορούμενη, η οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA