Χιλιάδες χαρταετοί αναμένεται να κατακλύσουν τον ουρανό σε όλη την ελληνική επικράτεια την Καθαρά Δευτέρα, όπως «προστάζει» το παραδοσιακό έθιμο.
Ωστόσο, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) κρούει των κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνει ότι απαιτείται μεγάλη «προσοχή κατά το πέταγμα χαρταετού»,.
Ο ΔΕΔΔΗΕ συμβουλεύει σε ανακοίνωσή του «να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Πέταγμα χαρταετού: Καμπανάκι από ΔΕΔΔΗΕ
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:
- Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.
- Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε σε στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια».
Κατά την ίδια ανακοίνωση, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης χρειαστεί βοήθεια μπορεί να ειδοποιήσει τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ:
- Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 800 400 4000
- Μέσω της εφαρμογής κινητού MyDEDDIEApp
- Μέσω της online δήλωσης βλάβης στην ιστοσελίδα www.deddie.gr
Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις υπηρεσίες του ανά την επικράτεια.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.