Μενού
Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη
Αστυνομία στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που η «Ένοπλη απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στη Θεσσαλονίκη, με παραλήπτη την Πρόεδρο Εφετών, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνές της σε εταιρείες κούριερ, για να εντοπίσει τον αποστολέα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, από την έρευνα που έγιναν σε επιχειρήσεις κούριερ στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε τόσο πως δεν έχει βρεθεί η αποστολή του φακέλου στην Πρόεδρο των Εφετών όσο και το πρόσωπο – εργαζόμενος, που θα μπορούσε να είχε αναλάβει την παράδοση.

Η Αντιτρομοκρατική, με βάση το παραπάνω σενάριο, εξετάζει πως οι ίδιοι οι δράστες πήγαν στα δικαστήρια με χειρουργικές μάσκες, για να παραδώσουν τον φάκελο, φάκελος που δεν πέρασε ποτέ από xray.

Παράλληλα, θεωρεί πως τόσο οι δράστες της επίθεσης στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα με τον εμπρηστικό μηχανισμό στην έδρα των ΜΑΤ στου Γουδή, προέρχονται από την «ίδια δεξαμενή».

Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει η ανάληψη ευθύνης

Η ομάδα «Ένοπλη απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη της αποστολής της βόμβας στην πρόεδρο εφετών Θεσσαλονίκης. Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα indymedia η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα αναλύει του λόγους πίσω από την κίνησή της.

Θυμίζουμε πως ο φάκελος - βόμβα είχε σταλεί 10 ημέρες πριν από τον εντοπισμό του και αφού θεωρήθηκε ύποπτο, από τον σύζυγο της προέδρου εφετών, ανέλαβε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η επιστολή ανάληψης ευθύνης αναφέρει μεταξύ άλλων πως : «Η συγκεκριμένη Πρόεδρος Εφετών Αναστασία Ανθοπούλου, είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της απάνθρωπης - φασιστικής μηχανής που έχει ως μοναδικό στόχο το βασανισμό και την εκδίκηση όλων όσων κρίνεται η "τύχη" τους από αυτήν. Η "τύχη" όμως δε θα είναι πάντα με το μέρος της, καθώς δε θα υπάρχει πάντα δίπλα της ένας σύζυγος στρατιωτικός.

Οι αποφάσεις που έχει πάρει στο παρελθόν, αδιαφορώντας ξεκάθαρα για τις συνέπειες που θα υποστούν οι κρατούμενοι, δε μένουν πάντα αναπάντητες. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε στο απυρόβλητο και θα υπάρχουν οι ανάλογες συνέπειες και για εσάς. Όσο έυκολα έφτασε ο φάκελος - βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν το στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμένη βασανίστρια θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς, διότι δε θα μείνουν ατιμώρητες οι αποφάσεις της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA