Μενού
Φωτιά στη Σούδα
Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στα Χανιά | ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ
  • Α-
  • Α+

Καλύτερη εικόνα έχει παρουσιάσει η μεγάλη φωτιά, που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης (23/4) στη Σούδα, με την Πυροσβεστική να ενημερώνει πως δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, σήμερα, το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης σε οικισμό κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης, στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στη Σούδα, ενώ οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν «μάχη» με τις αναζωπυρώσεις.

Φωτιά στη Σούδα
Φωτιά στη Σούδα | ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Φωτιά στη Σούδα
Φωτιά στη Σούδα | ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στην ευρύτερη περιοχή κοντά στους οικισμούς του Ναυτικού Σταθμού Κρήτης, όπου πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, συνδρομή από αέρος παρέχει ένα ελικόπτερο της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την καταγραφή και αποτίμηση της πλήρους μέχρι αυτή την ώρα κατάστασης, η Π.Υ. ενημέρωσε πως:

«Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η δασική πυρκαγιά στη Σούδα Χανίων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την έναρξή της περιόρισαν το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται μόνο μικρές καύσεις εντός της καμένης περιοχής. Καμία ζημιά σε υποδομές και κατοικίες. Ο άνεμος παραμένει ισχυρός στα 8 Μποφόρ.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά και μερικώς, δεδομένου ότι δεν απειλήθηκε και επέστρεψαν όλοι. Τα παιδιά από τον παιδικό Σταθμό στη Σούδα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε γήπεδ,ο σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο, και τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν και επιχειρούν. Συγκεκριμένα, 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από δυνάμεις που διέθεσε το Πολεμικό Ναυτικό του Ναυστάθμου, εθελοντές αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ».

Φωτιά στη Σούδα: Η ενημέρωση για τον Ναύσταθμο

Ενημέρωση, πέρα από τη φωτιά στη Σούδα, υπάρχει και για τον Ναύσταθμο, όπου υπάρχουν πυρομαχικά και πολεμικά πλοία, ο οποίος θεωρείται κομβικός για την Ελλάδα.

«Αναφέρεται ότι την 08:10 της Τρίτης 23 Απριλίου 2024 ξεκίνησε πυρκαγιά σε βλάστηση εκτός περιοχής Ναυστάθμου Κρήτης (ΝΚ). Λόγω της ισχυρής έντασης και κατεύθυνσης των ανέμων η πυρκαγιά εισήλθε στο ανατολικό άκρο του οικισμού του ΝΚ ο οποίος βρίσκεται εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Αποκλείστηκε η περιοχή και προληπτικά πραγματοποιήθηκε εκκένωση του οικισμού, του σχολείου και του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (ΝΝΚ). 
Στο περιστατικό συντρέχουν όλα τα μέσα Πυροσβεστικής του ΝΚ και του Πυροσβεστικού Σώματος Χανιών, ομάδες «Δευκαλίων» των Ενόπλων Δυνάμεων και εναέρια μέσα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ). Στην περιοχή βρίσκεται ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας, Διοικητής της νεοσύστατης Διοίκησης Κατασκευών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) ενώ Αρματαγωγό του ΠΝ παραμένει σε ετοιμότητα στο ΝΚ για συνδρομή σε περίπτωση που απαιτηθεί. 

Η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη. Επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές και δεν υφίσταται κίνδυνος σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμες υποδομές του ΝΚ».

Φωτιά στη Σούδα
Φωτιά στη Σούδα | ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Φωτιά στη Σούδα
Φωτιά στη Σούδα | ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Φωτιά στη Σούδα
Φωτιά στη Σούδα | ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA