Μενού
sminagos moulas
Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς | Πολεμική Αεροπορία
  • Α-
  • Α+

Θρήνος επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα για τον θάνατο των δύο πιλότων στην πτώση του Canadair που επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης, σμηναγός Χρήστος Μουλάς, θα γινόταν πατέρας, καθώς, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η σύζυγος του 34χρονου είναι έγκυος.

Υπενθυμίζεται ότι από την πτώση του Canadair του αεροσκάφους τύπου CL-215 στην Κάρυστο, ανασύρθηκαν νεκροί ο 34χρονος σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης.

Θρήνος στον τόπο καταγωγής του αδικοχαμένου πιλότου

Στον Αποκόρωνα Χανίων, τόπο καταγωγής του Χρήστου Μουλά, επικρατεί θρήνος. Συντοπίτες του δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη.

Στην τραγική απώλεια του Χρήστου Μουλά αναφέρεται και ο ξάδερφός του Γιώργος Κορνελάκης:

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Τόσο μικρός αλλά πρόλαβες με το μυαλό σου, την καλοσύνη σου, τη σπιρτάδα σου να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου, όλοι μας έχουμε τεράστια ανάγκη τέτοιας ανθρωπιάς και τέτοιας ενέργειας στις ζωές μας! Ξάδερφε Xristos Moulas θα σε θυμάμαι πάντα! Ήρωας που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα! Σ αγαπώ».

Συντετριμμένος είναι και ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης, που ήταν συμμαθητής του αδικοχαμένου Χρήστου Μουλά. Συγκεκριμένα γράφει:

«Χρήστο, κάθε φορά που έβλεπα πυροσβεστικά αεροπλάνα σε σκεφτόμουν. Θαύμαζα το θάρρος και τις ικανότητές σου να πολεμάς τον πύρινο εχθρό τόσα χρόνια. Κάθε συζήτηση με τη Μάγδα ή τους γονείς σας με γύριζε σε εκείνο το καλόκαρδο παιδί που γνώριζα στο σχολείο. Δεν τολμώ να φανταστώ πόσες ζωές έσωσες, πόσα σπίτια γλίτωσες, πόσες εστίες έσβησες όσα χρόνια πετούσες. Το μόνο όμως που δεν θα μπορούσες να σβήσεις είναι η ανάμνηση του πηγαίου σου χαμόγελου από όσους συναντήθηκαν μαζί σου. Από όσους σε συναντήσαμε σε αυτή τη σύντομη διαδρομή. Μια διαδρομή που για σένα ήταν μια σταθερή πορεία προς το φως. Καλό ταξίδι, Χρήστο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA