Μενού
xrysoxoidis
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που στοχεύουν στην πάταξη της βίας μίλησε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι με εντολή του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί ανασύνταξη στην ελληνική αστυνομία.

«Πολύ σύντομα θα υπάρχει αποτέλεσμα της ποινικής διερεύνησης και για το θέμα του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων αλλά και για τους υπόδικους στις τάξεις της ΕΛΑΣ που ανέρχονται σε 97 στις 60.000», είπε επίσης».

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν πλέον μια γυναίκα παίρνει τηλέφωνο ή έρχεται στο τμήμα, είναι δίπλα μας. Την κρατάμε εκεί για την ασφάλειά της. Θα ανακοινώσουμε safe houses σε όλη την Ελλάδα για να φιλοξενεί άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασφάλειας», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Κινούνται διαδικασίες ώστε κάποιοι να αποταχθούν», σημείωσε ο υπουργός.

Χρυσοχοΐδης: «Έσπασε ο νόμος της σιωπής»

Για την έξαρση της παραβατικότητας από ανήλικους, αλλά και τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, σημείωσε: «Έσπασε ο νόμος της σιωπής και ανοίγουν κλειστά στόματα. Ο κόσμος εμπιστεύεται την αστυνομία».

«Πιστεύω ότι από την Παρασκευή και μετά που θα υπάρχουν τα safe houses θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Μόνο το προηγούμενο βράδυ εντοπίστηκαν 110 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κι έγιναν, 63 συλλήψεις. Είναι κοινωνικό το ζήτημα και ο κόσμος εμπιστεύεται την αστυνομία», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε λίγες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία νέο πενταψήφιο νούμερο με ειδικά εκπαιδευμένους τηλεφωνητές στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων Αττικής που θα δέχονται μηνύματα όλο το 24ωρο, για αυτόματη παρέμβαση.

Χρυσοχοΐδης: Τα νέα μέτρα

Επιπλέον, ο ίδιος προανήγγειλε και άλλα μέτρα όπως:

  • Σε κάθε πλατεία υπάρχει «soft» αστυνομική παρουσία, προληπτικά, κυρίως άοπλες γυναίκες αστυνομικοί αλλά και άντρες με πολιτικά.
  • Καταγράφονται τα ανήλικα παιδιά που συστηματικά παραβατούν με μικρές ληστείες και κλοπές.
  • Ανά πάσα στιγμή θα αντιμετωπίζεται είτε έκκληση γονέα είτε παιδιού, είτε μαρτυρία με τον νέο πενταψήφιο αριθμό.
  • Συμπληρώνεται το πλαίσιο από ένα panic button αντίστοιχο με την ενδοικογενειακή βία.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA