Ήταν το μέρος που σταμάτησαν οι Αργοναύτες και ο Ιάσονας για να ανεφοδιαστούν, πριν συνεχίσουν το ταξίδι της αναζήτησης του Χρυσόμαλλου Δέρατος.
Σύμφωνα με τη μυθολογία, η περιοχή τους μάγεψε και ότι την «άφησαν» με μεγάλη στεναχώρια. Μέχρι σήμερα, η κεντρική πλατεία του χωριού, όπου λέγεται ότι βρισκόταν η πηγή που τους ξεδίψασε, φέρει προς τιμήν τους την ονομασία «Αργοναύτες».
Πέρα από το μυθολογικό ενδιαφέρον, η Άφησσος ξεχωρίζει για την ομορφιά της. Διαθέτει τρεις παραλίες με καταγάλανα νερά, ψιλή άμμο και θέα στον Παγασητικό κόλπο.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.