Μενού
Αφρικανική σκόνη στην Αθήνα
Πέρασμα της κακοκαιρίας από το κέντρο της Αθήνας | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης με τις δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας να βρίσκονται στο «επίκεντρο» των καιρικών φαινομένων και τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, να μιλάει για την πορεία της.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, μιλώντας στο Star για την αφρικανική σκόνη, σημείωσε πως οι υψηλές συγκεντρώσεις θα παρατηρηθούν μέχρι κι αύριο, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλα τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, πιο πολύ επηρεάζονται τα δυτικά τμήματα, όπως η δυτική και κεντρική Πελοπόννησος και η περιοχή της Κρήτης, με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να αγγίζει αύριο, όπως είπε ο διευθυντής της ΕΜΥ, τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αφρικανική σκόνη: Δεύτερη κορύφωση την Τρίτη και την Τετάρτη

Ο κ. Κολυδάς, παράλληλα, αναφερόμενος στην αφρικανική σκόνη σημείωσε πως θα υποχωρήσει από την Τρίτη και την Τετάρτη, ωστόσο θα παραμείνει ένα «κύμα» ζέστης σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Χαρακτηριστικά είπε πως τα ανατολικά και τα νότια τμήματα, θα έρθουν «αντιμέτωπες» με μία δεύτερη κορύφωση ζέστης, χωρίς όμως το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα.

Αφρικανική σκόνη: Πώς θα κινηθεί το φαινόμενο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για τον ΑΝΤ1, η αφρικανική σκόνη θα κάνει αισθητή την «παρουσία» της στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, ενώ συγκεντρώσεις του φαινομένου θα εμφανιστούν στη δυτική Ελλάδα, στην Κρήτη, στην Αττική, στο δυτικό της κομμάτι συγκεκριμένα, και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Αραιότερες συγκεντρώσεις, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, θα παρατηρηθούν στις υπόλοιπες βόρειες και ανατολικές περιοχές, όπου φυσάει βοριάς, ενώ σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου στις νοτιότερες περιοχές.

Η αφρικανική σκόνη θα έχει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, πανομοιότυπη πορεία και την Κυριακή, καθώς οι συγκεντρώσεις του φαινομένου θα παρατηρηθούν κυρίως στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Ηλείας ειδικότερα, και λίγο πιο αραιά στην Αχαΐα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA