Mέσω άτυπης ενημέρωσης απάντησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού «σχετικά με ερώτηση την οποία κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την αναφορά ότι “οι χάρτες της Google Μaps εμφανίζουν την ελληνική αλπική Λίμνη Γκιστόβα ως έδαφος της Αλβανίας”».
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αρμόδια Υπηρεσία του ΓΕΣ, σε συντονισμό με το ΓΕΕΘΑ, «είχε προβεί από τις αρχές του Ιουνίου 2024 ήδη στις απαραίτητες ενέργειες προς την Google, με σκοπό τη διόρθωση του χάρτη, σύμφωνα με την οριοθέτηση των συνόρων Ελλάδος – Αλβανίας από το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας».
«Διόρθωση η οποία επήλθε πριν την κατάθεση της Ερώτησης στη Βουλή, προ 20ημέρου τουλάχιστον», σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.
- Η άγνωστη αυτοβιογραφική επιστολή του Μάνου Χατζιδάκι – «Αδιαφορώ για τη δόξα»
- Η επόμενη μέρα στη Μέση Ανατολή: Τι γνωρίζουμε για τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν - Τα τρία μεγάλα ερωτηματικά
- Πανελλήνιες 2026: Αυλαία σήμερα για τα ΕΠΑΛ, σειρά παίρνουν τα ειδικά μαθήματα – Πότε βγαίνουν οι βάσεις
- Τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρά τέσσερα αδέλφια από φωτιά στην Κόνιτσα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.