Μενού
Στιγμιότυπο από την Αράχωβα
Στιγμιότυπο από την Αράχοβα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο δήμαρχος Διστόμου, Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς, μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να «κόβει» κάθε βράδυ το νερό στην Αράχωβα, ελέω θέματος υδροδότησης στην περιοχή.

Ειδικότερα, το νερό στην Αράχωβα θα κλείνει από τη 01:00 το βράδυ, λόγω θέματος λειψυδρίας, με τον κ. Σταθά να εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την απόφαση: «Σε λίγο καιρό θα παρακαλούν να πίνουν στο νερό στην Αθήνα, αυτό συμβαίνει».

«Έχουν στερέψει οι πηγές, τα πάντα. Το βασικό είναι ότι το κάναμε για προληπτικούς λόγους και το τριήμερο ήρθαν περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι, με αποτέλεσμα προληπτικά να κλείσουμε το νερό από 01:00 μέχρι 06:00 το πρωί της Δευτέρας» συνέχισε ο δήμαρχος.

«Είναι σοβαρό το θέμα, γιατί τα νερά από τις λίμνες έχουν στερέψει. Έχει να χιονίσει εδώ και δύο χρόνια, οι πηγές έχουν στερέψει, οπότε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο τα επόμενα χρόνια» διευκρίνισε ο δήμαρχος Αράχωβας.

Μάλιστα, έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου για την Αθήνα, ενώ πρόσθεσε: «Το κάναμε προληπτικά για μία ημέρα. Δεν ξέρω εάν θα το καθιερώσουμε, αυτό θα εξαρτηθεί από τον κόσμο που θα έρθει τα Χριστούγεννα και από το εάν θα βρέξει ή χιονίσει».

Αράχωβα: Μετέφεραν νερό από τον Μόρνο

Μάλιστα, ο δήμος, ενεργοποίησε υδροφόρες οι οποίες πραγματοποιούν συνεχείς μεταφορές νερού από τον Μόρνο. Μέσω αυτών των δρομολογίων επιχειρείται να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες ύδρευσης, καθώς τα αποθέματα της Αράχωβας δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

«Είμαι μόνιμος κάτοικος Ζεμενού. Δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά από το 2004, έχω ένα αποστακτήριο. Αντιμετωπίζουμε εδώ και 2 χρόνια πρόβλημα με το νερό, το οποίο είναι κατανοητό λόγω της λειψυδρίας. Δυστυχώς δεν ενημερωνόμαστε πότε θα ανοίξει, πότε θα κλείσει το νερό, έχουμε νερό μία στις 6 ημέρες και με δική μας πρωτοβουλία προσπαθούμε να βρούμε τον υπεύθυνο για να μας ανοίγει τη βάνα μία φορά την εβδομάδα και αυτό για κάποιες ώρες. Έχουμε πολλά θέματα, όπως υγιεινής, δεν έχουμε νερό να πλυθούμε, δεν έχω νερό για να κάνω την παραγωγή μου, δεν υπάρχει νερό για πυρασφάλεια. Όλη η περιοχή είναι μέσα στο δάσος», λέει ο Ευστάθιος Σιδηράς, ιδιοκτήτης αποστακτηρίου στο MEGA.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA