Όλοι νιώθουμε νιώθουμε την επίδραση του καύσωνα, την αφόρητη ζέστη, την αποπνικτική ατμόσφαιρα, το χημικό νέφος της Αθήνας που κολλάει πάνω στο αναψοκοκκινισμένο δέρμα.
Νέα πλάνα της ΕΡΤ, τα οποία κατέγραψε drone με θερμική κάμερα, μας δίνουν και μία πιο ακριβή εικόνα του κύματος ζέστης που πλήττει αυτές τις μέρες το λεκανοπέδιο. Η λήψη έγινε πάνω από το δάσος Συγγρού στο Μαρούσι, επί της λεωφόρου Κηφισίας.
Στο βίντεο φαίνονται τα διαφορετικά επίπεδα θερμοκρασίας με το βαθύ μωβ να αντιπροσωπεύει χαμηλότερες και, κυμαινόμενο προς το πορτοκαλί και τέλος το κίτρινο, τις υψηλότερες θερμοκρασίες.
Ένα συμπαγές μωβ και φούξια καλύπτει όλους τους χώρους πρασίνου, των οποίων τα δέντρα προστατεύουν από τον καύσωνα, μέσω της κυτταρικής τους αναπνοής.
Φυσικά τα σημεία χωρίς δεντροκάλυψη έχουν πάρει «φωτιά», καθώς εκλύουν ένα έντονο κίτρινο. Την ίδια εικόνα δίνουν τα αυτοκίνητα, οι οδικές αρτηρίες, καθώς και τα «πυρωμένα» κτίρια, τα οποία με τη δύση του ήλιου, επιστρέφουν τη ζέστη στην ατμόσφαιρα.
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο 89χρονος «πιστολέρο» - Τι ρούχα φορά σύμφωνα με μαρτυρίες
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Η μεγάλη αλλαγή που κάνει το OPEN στο πρωινό του Σαββατοκύριακου
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.