Μενού
diki-roulas-pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου | ΑΠΕ
  • Α-
  • Α+

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η Ευαγγελία Σπυριδωνίδου αποδόμησε τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης καθώς επίσης και των μαρτύρων υπεράσπισης.  

«Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα δεν είναι άλλο παρά το χέρι της μητέρα της», είπε η εισαγγελέας. Μάλιστα, είπε ότι αν ίσχυαν όσα ανέφερε η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η Τζωρτζίνα θα ήταν «ωρολογιακή βόμβα» από τότε που νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο.

«Αναρωτιέμαι εάν πράγματι είδε τα έγγραφα της δικογραφίας. Δεν αμφισβητώ τις γνώσεις της, αλλά δεν μπορεί να έρχεσαι σε ένα τέτοιο δικαστήριο και να βρίσκεις τόσες αιτίες θανάτου και να μην τεκμηριώνεις καμία. Όταν τη ρωτούσαμε, έλεγε μετά άλλη αιτία θανάτου. Από τη μια αιτία θανάτου πήγαινε στην άλλη αιτία θανάτου. Όλα τα είχε αυτό το παιδί; Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να ήταν μια ωρολογιακή βόμβα μέσα στο Καραμανδάνειο. Δεν υπήρχε κανένας επιστημονικός ειρμός, δεν μπορεί να μας λέει ότι το παιδί πέθανε από τέσσερις με πέντε αιτίες. Μπορεί να έχει γνώσεις, πλην όμως εδώ θα έπρεπε να μην ασχοληθεί με τα κλινικά θέματα, αλλά να αρκεστεί μόνο στο κομμάτι της επιστήμης της, τα νεκροτομικά ευρήματα για τα οποία δεν είπε τίποτα», είπε η εισαγγελική λειτουργός. 

Η απάντηση της Ουρανίας Δημακοπούλου 

Η Ουρανία Δημακοπούλου που είχε χαρακτηριστεί «πυρηνικό όπλο» από τον Αλέξη Κούγια, μίλησε στο MEGA μετά την αγόρευση της εισαγγελέως, επισημαίνοντας πως κανείς δεν έχει δει τον ιατρικό φάκελο.  

«Η πρόταση είναι σεβαστή και θα την κρίνει ο συνήγορο της κ. Πισπιρίγκου και νομικοί κύκλοι. Δεν δέχτηκα καμία ερώτηση από την  εισαγγελέα. Οι ερωτήσεις που είχα δεχτεί ήταν για το νεαρό της ηλικίας μου και το πως έχω τόσες γνώσεις. Η κ. εισαγγελέας δεν έχει λάβει γνώση του ΦΕΚ που αναφέρει το γνωστικό αντικείμενο που πρέπει να έχει ο ιατροδικαστής. Επιβάλλετε να το έχει. Κατά τη δική μου εκτίμηση πρέπει να τεθούν στο δικαστήριο όλα τα ιατρικά δεδομένα. Έχουμε απευθυνθεί και σε επιστήμονες του εξωτερικοί που επιβεβαιώνουν το ιατρικό πρωτόκολλο. Κανείς δεν είχε δει τον ιατρικό φάκελο, ούτε ο ιατροδικαστής. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δολοφονία όταν δεν έχουμε τον φάκελο», είπε η κ. Δημακοπούλου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA