Μενού
Ρώμη
Ρώμη | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Θύματα ληστείας έπεσαν μαθητές και καθηγητές σχολείου της Κρήτης που είχαν πάει εκδρομή στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να προκύψει πρόβλημα με την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου είχαν πάει εκδρομή στη Ρώμη και ένα απόγευμα δειπνούσαν σε κάποιο εστιατόριο. Όταν επέστρεψαν στα πούλμαν τους διαπίστωσαν πως είχε παραβιαστεί και έλειπαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως μεταφέρει το neakriti.gr.

Οι τσάντες τους και κάθε άλλο προσωπικό αντικείμενο είχε κλαπεί, σύμφωνα και με την καταγγελία πατέρα, ενώ οι δράστες είχαν πάρει και την τσάντα ενός δασκάλου, ο οποίος είχε συγκεντρώσει όλων τις ταυτότητες των περίπου 80 ανηλίκων, για λόγους ασφαλείας. 

«Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει. Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά. Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου» σημείωσε ο πατέρας στο τοπικό μέσο.

Ο ίδιος εξέφρασε το παράπονό του καθώς οι γονείς δεν είχαν καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τα παιδιά και την επιστροφή τους. 

«Εμείς ως γονείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι γίνεται από ’κει και πέρα. Τα παιδιά φεύγουν αύριο (σ.σ. σήμερα) από Ρώμη για να γυρίσουν ακτοπλοϊκώς. Εγώ ήθελα μία ενημέρωση από το σχολείο για το τι έγινε και για το τι θα γίνει από τώρα και πέρα. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν καθηγητή που ήταν με τα παιδιά μας. Άνθρωποι είναι. Και δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα πήγαιναν κάποιοι να διαρρήξουν τα λεωφορεία. Προφανώς, έγινε στοχευμένα. Είχαν πάρει χαμπάρι ότι ήρθαν κάποια λεωφορεία με μαθητές από άλλη χώρα και πήγαν και έκαναν ό,τι έκαναν. Και βέβαια μιλάμε για περίπου 80 τσάντες. Άρα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πήγαν κάποιοι με βανάκι και φόρτωσαν τις τσάντες των παιδιών» σημείωσε ο ίδιος.

Τελικώς και με τη βοήθεια του προξενείου βρέθηκε λύση στην επιστροφή των μαθητών, ωστόσο δεν υπάρχει ακριβείς πληροφορίες για το πώς θα γίνει. 


«Να αναλάβει, σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας στην Ιταλία, το υπουργείο Παιδείας πλήρως την κάλυψη των εξόδων που χρειάζονται για την επιστροφή των παιδιών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA