Μενού
Κακοκαιρία στο Πήλιο
Ακραία καιρικά φαινόμενα στο Πήλιο | Gegonota.news
  • Α-
  • Α+

Ξεκίνησε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας στη Θεσσαλία, μία από τις περιφέρειες που ήχησε νωρίτερα, σήμερα, το 112, καθώς στο Νότιο Πήλιο παρατηρούνται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το gegonota.news, το βαρομετρικό χαμηλό έχει εκδηλωθεί ήδη στο Νότιο Πήλιο με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να επεκτείνονται αργότερα, σήμερα, στον Βόλο και στο Ανατολικό Πήλιο.

Κακοκαιρία στο Πήλιο
Κακοκαιρία στο Πήλιο | Gegonota.news

 

Κακοκαιρία στο Πήλιο
Κακοκαιρία στο Πήλιο | Gegonota.news

 

Κακοκαιρία: Προσοχή σε έξι περιοχές

Σήμερα και από νωρίς το απόγευμα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (ν. Φθιώτιδας).

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας
(κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια
(κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

  1. Ανατολική Θεσσαλία
  2. Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
  3. Νότια Πιερία
  4. Βόρεια Εύβοια
  5. Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
  6. Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA