Μενού
anemoi
Ανεμοι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει σήμερα, Σάββατο (4/11) μεγάλο τμήμα της χώρας, έχει προκαλέσει προβλήματα σε διάφορες περιοχές, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός στο Αίγιο. Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι. Μάλιστα αναφέρουν πως η κακοκαιρία θα σχηματίσει ένα «Π» πάνω από τη χώρα.

Η κακοκαιρία έχει ήδη ξεκινήσει και από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της χώρας με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Προληπτική εκκένωση οικισμού λόγω της κακοκαιρίας

Την προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα αποφάσισε η Πολιτική Προστασία στην Αιγιάλεια μετά την χθεσινή σύσκεψη, λόγω της επικινδυνότητας της περιοχής, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται.

Στον οικισμό ο οποίος βρίσκεται πάνω από το Εθνικό οδικό δίκτυο, διαμένουν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων λόγω του ότι η περιοχή έχει καεί δύο φορές το τελευταίο διάστημα και δεν υπάρχει αρκετή χλωρίδα για να συγκρατήσει τα νερά της βροχής.

Οι κάτοικοι, που ήδη από χθες είχαν ειδοποιηθεί ότι ίσως χρειαστεί να απομακρυνθούν, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακό συγκρότημα λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από το χωριό. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Νίκος Καραΐσκος, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ένα νέο κύμα βροχοπτώσεων αναμένεται στην Αιγιάλεια το μεσημέρι του Σαββάτου (4/11), οπότε η μετακίνηση των κατοίκων κρίθηκε σκόπιμη για προληπτικούς λόγους.

Οι καταστηματάρχες στην Πάτρα «οχυρώνονται» για την κακοκαιρία

Οι μαγαζάτορες στην Πάτρα βρήκαν οχυρώνουν τα καταστήματά τους ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας. Μετά τις πλημμύρες από την έντονη νεροποντή της Πέμπτης, οι έμποροι και οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να είναι έτοιμοι για την κακοκαιρία που αναμένεται στην περιοχή, σήμερα, Σάββατο. Έτσι, επιστράτευσαν τσουβάλια με άμμο!

Τα τσουβάλια είναι ήδη είναι παραταγμένα έξω από τα καταστήματα προκειμένου να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην επέλαση του νερού, σύμφωνα με το thebest.gr.

Κατολισθήσεις στην Ήπειρο

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης κοντά στο ύψος της Πυρσόγιαννης Κόνιτσας εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται στην περιοχή. Εξαιτίας κατολίσθησης διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία και στον δρόμο Δελβινακίου- Πωγωνιανής.

Και για τα δύο σημεία κινήθηκαν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απομακρύνουν χώματα και πέτρες και να αποκατασταθεί η βατότητα του οδικού δικτύου.

Κόνιτσα και Πωγώνι αποτελούν τις περιοχές του Νομού Ιωαννίνων όπου καταγράφονται τα περισσότερα μέχρι στιγμής προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας. Προβλήματα επίσης έχουν σημειωθεί στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα.

Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται και στον ορεινό όγκο της Άρτας με τα Θεοδώριανα να έχουν δεχθεί ως τις 9 το πρωί του Σαββάτου 108 χιλιοστά βροχής.

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου λόγω της κακοκαιρίας

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ για ορισμένα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Από το λιμένα του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Champion jet .

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων αλλά και κάποιων συμβατικών πλοίων.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Στη Βόρεια Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων από Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνο και Κεραμωτή-Θάσο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA