Μεσημέρι 24ης Φεβρουαρίου 1986. Οι κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης είδαν ένα τεράστιο σύννεφο πυκνού μαύρου καπνού να κατακλύζει τον ουρανό.
Πολύ σύντομα έμαθαν ότι προερχόταν από μια μεγάλη πυρκαγιά στον τερματικό σταθμό αποθήκευσης υγρών καυσίμων της εταιρείας Jet Oil στο Καλοχώρι. Τρεις μέρες μετά, άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη που ακολουθήθηκε από πολλές μικροεκρήξεις.
Οι στιγμές που έζησαν οι χιλιάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ήταν εφιαλτικές και όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τη φωτιά να καίει για επτά ημέρες.
Από τις συνολικά 12 δεξαμενές της εταιρείας πετρελαιοειδών, κάηκαν ολοσχερώς οι 8. Οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και χρειάστηκαν τη συνδρομή Γιουγκοσλάβων συναδέλφων τους, για να σβήσουν τη φωτιά.
Μέχρι σήμερα, η φωτιά στο Καλοχώρι θεωρείται το μεγαλύτερο βιομηχανικό ατύχημα στην Ελλάδα, δύο μήνες πριν συμβεί το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο mixanitouxronou.gr
- Η περιοχή στην Αθήνα όπου νοικιάζεται διαμέρισμα 50 τ.μ για 1.100 ευρώ
- Παραβάσεις και ελλείψεις στη Βιολάντα από το 2020 «δείχνει» η Περιφέρεια Θεσσαλίας: Το έγγραφο «καμπανάκι»
- Εξελίξεις στην εξαφάνιση Λόρας: Πιθανότερο σενάριο να ταξίδεψε στη Γερμανία από την πρώτη μέρα φυγής της
- Τα νεότερα για τον τρίτο τραυματία στη Ρουμανία: Παραμένει διασωληνωμένος - Πότε θα επαναπατριστεί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.