Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Γαϊδουροχώρα βρίσκεται στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στο Κορωπί. Πρόκειται για αυτό ακριβώς που λέει το όνομα της, ένα μέρος γεμάτο με γαϊδουράκια. Το πάρκο του «Ελληνικού Κέντρου για το Γαϊδούρι», μπορείτε να επισκεφθείτε κάθε σαββατοκύριακο, ολόκληρο τον χρόνο. 

Οι επισκέψεις γίνονται από τις 10 το πρωί έως και τη δύση του ηλίου και υπάρχουν προγράμματα για μικρούς και μεγάλους ανά 15 λεπτά, στα οποία δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια κράτηση, το ίδιο και για την επίσκεψη σας στο πάρκο. 

Στόχος η προστασία των γαϊδουριών 

Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι είναι το κομμάτι της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Γαϊδουροχώρα που ιδρύθηκε το 2014 και η δράση του αφορά αποκλειστικά σε θέματα ευζωίας, τη βελτίωση συνθηκών ζωής και εργασίας των γαϊδουριών στην Ελλάδα, τη φροντίδα ζώων που βρίσκονται σε ανάγκη και την ευαισθητοποίηση της σημερινής κοινωνίας σχετικά με αυτό το ζώο.

Συντηρεί μια αδειοδοτημένη κτηνοτροφική εγκατάσταση όπου μπορεί να φιλοξενεί γαϊδουράκια που έχουν ανάγκη και προκύπτουν είτε από εγκατάλειψη, είτε από αδυναμία των ιδιοκτητών τους να τα κρατήσουν πλέον, είτε από περιπτώσεις κακοποίησης.

Ενημερώνει και εκπαιδεύει ανθρώπους, που προτίθενται να αποκτήσουν ένα γαϊδουράκι, ώστε να μπορούν με υπευθυνότητα και συνέπεια να διατηρούν ένα τέτοιο ζώο. Συμβουλεύει και βοηθά ιδιοκτήτες να λύσουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, φροντίζει να προωθεί σε υιοθεσία γαϊδουράκια, που αφού φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο όσο κρίθηκε απαραίτητο, έχουν αποκατασταθεί σωματικά αλλά και ψυχικά.

Γίνε ανάδοχος 

Όποιος θέλει μπορεί να γίνει ανάδοχος και να πραγματοποιήσει μια εικονική υιοθεσία. 

Μπορείτε να επισκέπτεστε το γαϊδουράκι και να το βοηθάτε στα διατροφικά και ιατροφαρμακευτικά του έξοδα. 

O κάθε Ανάδοχος λαμβάνει Πιστοποιητικό Αναδοχής και 2 φωτογραφίες του ζώου που έχει επιλέξει να βοηθήσει.

Δείτε επίσης:

Πέθανε ο σπουδαίος μεταφραστής και ποιητής Γιώργος Μπλάνας

Η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου δεν έχει πάντα ήλιο - Τα μυστικά του ευτυχισμένου λαού

Τα χωριά που «έσβησαν» από τον χάρτη για να φωτιστεί η Ελλάδα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA