Μενού
Η πριγκίπισσα Κάκο (δεξιά) και η Λίνα Μενδώνη
Η πριγκίπισσα Κάκο (δεξιά) και η Λίνα Μενδώνη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την κορωνίδα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού τίμησε η πριγκίπισσα Κάκο του Ακισίνο της Ιαπωνίας, κατά την επίσκεψή της στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκε από τον γενικό διευθυντή του Νίκο Σταμπολίδη και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πριγκίπισσα επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, και ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για την τεχνοτροπία και τον τρόπο σμίλευσης των αγαλμάτων.

Ακόμα, εντυπωσιάστηκε από τα χρώματα τα οποία διατηρούνται στις επιφάνειες των κορών της Ακρόπολης αλλά και τις διαφορές στις κομμώσεις και στα ενδύματα των Καρυατίδων.

Επίσκεψη της πριγκίπισσας Κάκο
Επίσκεψη της πριγκίπισσας Κάκο | Eurokinissi

Στις 12:00 σήμερα (27/5), αναμένεται να υποδεχθούν την πριγκίπισσα Κάκο στην Εθνική Πινακοθήκη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας.

Επίσκεψη της πριγκίπισσας Κάκο
Επίσκεψη της πριγκίπισσας Κάκο | Eurokinissi

Η ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα τον Ιανουάριο του 2023, κατά τη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

Επίσκεψη της πριγκίπισσας Κάκο
Επίσκεψη της πριγκίπισσας Κάκο | Eurokinissi

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA