Μενού
Καφενείο στη Σίφνο
Καφενείο στη Σίφνο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το νησί της Σίφνου προτίμησαν έγκριτα ξένα μέσα ως τον κορυφαίο προορισμό για φαγητό στην Ελλάδα. Με βαριά κληρονομιά ως γενέτειρα του Νίκου Τσελεμεντέ, δεν είναι έκπληξη ότι αποτελεί έναν τόπο με γαστρονομία που υπερέχει.

Τη Σίφνο εκθείασε τόσο το National Geographic όσο και το Conde Nast Traveller, που μεταξύ πολλών άλλων εξαιρετικών νησιών μας, την προτίμησαν ως το πιο «νόστιμο».

Το πιο «λαχταριστό» νησί

Έτσι χαρακτηρίζει το Conde Nast Traveller τη Σίφνο. Η φήμη που κέρδισε το νησί λόγω της δράσης του Νίκου Τσελεμεντέ, ο οποίος εκσυγχρόνισε την ελληνική γαστρονομία εκδίδοντας το πρώτο βιβλίο μαγειρικής το 1910, έσωσε και την τοπική παράδοση.

Δεν είναι όμως μόνο οι συνταγές και οι τεχνικές που διασώζονται. Οι παραδόσεις του νησιού, όπως η παραδοσιακή κεραμική, εξασκούνται έως σήμερα καθώς συνδέονται άρρηκτα με την εστία και την κουζίνα του νοικοκυριού.

Από τη μεριά του το Nat Geo ξεχώρισε πιάτα όπως η αχνιστή ρεβυθάδα, βρασμένη σε πήλινη γάστρα, στην οποία ψήνεται και το τρυφερό και μελωμένο με κρασί αρνάκι μαστέλο.

Εντύπωση έκαναν επίσης οι παραδοσιακοί οικισμοί της Απολλωνίας, του Αρτεμώνα και του Κάστρου, με τις χρυσές παραλίες, τα λευκά σπίτια, και κυρίως τη βιολογική αγροτική παραγωγή που βασίζεται σε πατροπαράδοτες μεθόδους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA