Η θεά Αφροδίτη απεικονίζεται να απειλεί με παντόφλα το απείθαρχο παιδί της, τον Έρωτα! Για την ακρίβεια πρόκειται για σανδάλι και η εικόνα αυτή δημιούργησε ένα αξεπέραστο μοτίβο για τις μανάδες σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.
Το αρχαίο ελληνικό αγγείο είναι αδιάψευστος μάρτυρας αυτής τη πρακτικής και χρονολογείται από το 360 π.Χ. Σήμερα εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Τάραντα στην Ιταλία.
Στην ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία, ο Έρως ήταν ο θεός της αγάπης και της σεξουαλικής επιθυμίας. Ο Έρως εμφανίζεται στις αρχαίες ελληνικές πηγές με διαφορετικές ιδιότητες.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.